Trucul care te ajută să cureţi vinetele coapte într-o secundă. Gospodinele vor petrece mai puțin timp în bucătărie
Publicat pe 04.08.2023 la 07:46 Actualizat pe 04.08.2023 la 07:46
Cui nu îi plac vinetele? Ei bine, chiar dacă sunt coapte sau preparate sub o mulțime de feluri, aceste legume sunt evitate adesea din cauza faptului că se curată destul de greu de coajă. Însă, noi am găsit acum cea mai simplă metodă prin care poți să cureți aceste legume. Într-o secundă vinetele rămân curate și gata de pregătit.
- Cum să cureţi vinetele coapte într-o secundă
- Ai nevoie doar de o bucată de folie alimentară
Vinetele se numără printre cele mai consumate legume din acest sezon, dar și cele mai căutate în perioada rece a anului, atunci când le găsim doar sub formă congelată.
Mai mult, aceste legume sunt boagte în potasiu și ajută la menținerea unui ritm cardiac normal și stabil. Cu toate acestea, flavonoidele ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, crescând, simultan, nivelul colesterolului bun. În acest fel, riscul dezvoltării de boli cardiovasculare scade.
Cum să cureţi vinetele coapte într-o secundă
Aceasta este perioada vinetelor, iar ocazia este una perfectă pentru ca bucătăresele să își facă rezerve în cămară. Este, însă, destul de greu să le cureți de coajă și să le pregătești, dar există un truc extrem de util în acest sens a devenit viral pe Internet.
Așadar, tot ce trebuie să faci este să coci bine vinetele, până când vezi că începe să se desprindă coaja. Apoi, urmează ca aceste legume să fie curățate. Trebuie să știi, totodată, că nu ai nevoie de prea multe ustensile, ci doar de un cuțit și o rolă de folie de aluminiu pentru a îndepărta coaja de pe ele.
Mai mult decât atât, trebuie să te asiguri că tai toate vârfurile vinetelor, pentru că acest pas este cel mai important. Apoi, învăluie fiecare vânătă în folie, astfel încât să nu mai rămână nicio porțiune goală și treci la treabă.
Mai exact, dezvelește un capăt, strânge bine de folia, până când iese miezul și apoi vei vedea cum nu mai e nici urmă de coajă. Astfel, vânăta este gata pentru gătit.
Cea mai simplă metodă de a coace vinete pentru salată sau zacuscă
Vinetele sunt vedetele sezonlului așa că cei mai mulți români încearcă să le gătească în această perioadă.
Ei bine, pentru a coace vinete rapid și fără prea mult efort iată ce trebuie să faci. Ia o tavă în care să pui hârtie de copt, așeazî apoi vinetele în ea și introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade C. După 20 de minute întoarce-le pentru ca ele să se coacă uniform.
Potrivit bucătarilor specialiști, vinetele se coc aproximativ 50 de minute, în funcție de mărimea lor. O vânătă este bine coaptă atunci când coaja ei neagră, iar ea este moale.
CITEȘTE ȘI: Vinete coapte la cuptor. Cea mai simplă metodă de a coace vinete pentru salată sau zacuscă