Trucul pe care gospodinele iscusite îl folosesc pentru a dezgheța rapid congelatorul. Metoda pe care cu siguranță nu o știai
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.01.2024 la 09:50
Actualizat pe 17.01.2024 la 09:50
Frigiderele pot deveni înghețate din multe motive - indiferent dacă ușa a fost lăsată deschisă, are o etanșare proastă, sau dacă ai pus mâncare fierbinte să se răcească, gheața care se formează se poate acumula și va mirosi neplăcut, așadar, la un moment dat, este posibil să fii nevoit să-ți dezgheți frigiderul. Unele metode pot dura peste opt ore, dar există trucuri pe care le poți folosi pentru a grăbi procesul.
- Ce truc folosesc gospodinele iscusite pentru a dezgheța rapid congelatorul
- Metoda pe care cu siguranță nu o știai
Cum tehnologia a avansat în ultimii ani, multe congelatoare sunt acum echipate cu mecanisme de dezghețare sau o funcție anti-îngheț. Fără funcția NoFrost adăugată, gheața s-ar forma rapid pe pereții interiori ai congelatorului sau frigiderului. Cu toate acestea, din când în când, se mai întâmplă să se dezvolte un strat de gheață în dulapul congelatorului, în ciuda acestei caracteristici.
Trucul pe care gospodinele iscusite îl folosesc pentru a dezgheța rapid congelatorul
Când vine vorba de întreținerea și îngrijirea congelatorului tău, dezghețarea este una dintre cele mai ușoare moduri prin care poți avea grijă de aparatul electrocasnic. Congelatorul, în special, necesită o atenție deosebită, mai ales dacă nu dispune de sistem automat de dezghețare.
Acumularea de gheață nu numai că poate împiedica funcționarea corectă, ci și poate crește consumul de energie.
Deși dezghețarea congelatorului nu este cea mai plăcută activitate, este esențială pentru menținerea aparatului în stare bună. Pentru cei care nu au norocul să dețină un aparat modern cu dezghețare automată, soluția constă într-un ingredient comun: sarea.
Cum poți folosi sarea pentru a dezgheța congelatorul
Sarea, un ingredient comun în toate bucătăriile, poate fi folosit pentru dezghețarea congelatorului. Iată cum să faci:
- scoate din priză congelatorul pentru a te asigura că ești în siguranță.
- presară un pahar de sare pe suprafețele înghețate. Sarea acționează ca un agent de decongelare natural prin scăderea punctului de îngheț al apei, ceea ce ajută la topirea gheții.
- lasă sarea să acționeze cel puțin 15 minute. Cu cât o lași mai mult timp să acționeze, cu atât va fi mai eficientă.
- după ce timpul s-a scurs, folosește o spatulă de plastic sau o racletă pentru a îndepărta gheața.
- evită să folosești obiecte metalice care ar putea deteriora suprafețele interne ale congelatorului.
- după ce ai îndepărtat toată gheața, curățî interiorul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta reziduurile de sare și apă, scrie santeplusmag.com.
Citește și: Cum trebuie să depozitezi carnea de porc. Greșelile pe care le fac multe gospodine