Cât timp este bine să ții carnea de pui la congelator. Ce se întâmplă dacă depășești acest termen, de fapt
Publicat pe 12.12.2023 la 09:02 Actualizat pe 12.12.2023 la 09:04
Cu siguranță și tu ai avut parte de oferte de nerefuzat, de-a lungul timpului, la produsele din carne și nu te-ai putut abține din a-ți face provizii ținând acest produs la congelator. Ei bine, există și câteva riscuri în ceea ce privește carnea, în cazul în care este lăsată prea mult timp la temperaturi scăzute. Iată ce spun specialiștii despre cât timp poți lasă carnea de pui în lada frigorifică!
- Cât timp trebuie să ții carnea de pui la congelator, de fapt
- Ce se întâmplă dacă depășești acest termen
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din întreagă lume. Ei bine, în cazul în care este congelarea corectă poți avea parte că această să își păstreze textura mai mult timp.
Cât timp este bine să ții carnea de pui la congelator
În acest fel, potrivit sfatului specialiștilor, pentru a menține calitatea cărnii, congelatorul ar trebui să fie setat la o temperatură constantă de -18 grade Celsius sau chiar mai scăzută. Însă, trebuie să verificați regulat această setare pentru a vă asigura că se menține la nivelul dorit.
Față de alte tipuri de carne, cea de pui are o rezistență mare în timp, însă nici aceasta nu poate fi păstrată la rece la nesfârșit, pentru că și așa își pierde calitatea, aroma și textura.
În acest fel, potrivit mai multor analize, puiul întreg poate rezist la congelator până la un an, fără ca acesta să pățească ceva, în timp ce bucățile din acest tip de carne, pot fi consumate chiar și după 9 luni, în timp ce puiul deja gătit nu poate sta la rece mai mult de patru luni.
Cum se dezgheață corect carnea de pui
Atunci când vine vorba de carnea de pui există mai multe modalități de a o dezgheța. Cel mai des, gospodinele recurg dezghețarea în frigider, metodă care poate dura chiar și două zile, în funcție de dimensiunea și grosimea bucăților de carne, sau în apă rece și la cuptorul cu microunde.
Totodată, specialiștii atrag atenția și spun că nu este bine să lăsați carnea să se dezghețe la temperatura camerei, deoarece acest lucru poate favoriza dezvoltarea bacteriilor și poate compromite siguranța alimentară.