Trucul pentru a fierbe carnea mai repede. Secretul bucătarilor
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.07.2022 la 11:40
Actualizat pe 19.07.2022 la 11:40
De fiecare dată, atunci când ne apucăm de gătit supe, sau mâncăruri care necesită fierberea cărnii, ne înarmăm cu ceva mai multă răbdare. După ce veți afla acest secret al bucătarilor, și voi veți vrea să îl puneți în aplicare. Trucul pentru a fierbe carnea mai repede, cunoscut doar de bucătarii iscusiți, a fost dezvăluit.
- Trucul pentru a fierbe carnea mai repede
- Secretul bucătarilor a fost dezvăluit
Gospodinele chiar au bătăi de cap atuni când vine vorba să fiarbă carnea. Mai ales, dacă e o carne tare pe care trebuie să o fierbi un timp mai îndelungat pentru a deveni mai fragedă și ușor de mestecat. Dar ce nu știu ele, este că există un truc care ajută carnea să fiarbă mai repede și să devină mai moale.
Trucul pentru a fierbe carnea mai repede
Dacă vrei să grăbești procesul de fierbere al cărnii, tot ce trebuie să faci este să să pui în oală o linguriță inoxidabilă, alături de un păhărel de țuică sau de o linguriță de zahăr. Stați liniștite, țuica se va evapora înante să-și lase aroma în apă. După ce carnea devine moale, scoateți lingurița și adăugați legumele.
De asemenea, mai puteți adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală, atunci când apa fierbe. Legumele pot fi și ele decongelate cu ajutorul bicrabonatului de sodiu. Acelaşi lucru este valabil şi cu carnea din ambalaj. În apa castronul pregătit pentru decongelare, e bine să adaugi două linguriţe de bicarbonat dacă vrei ca alimentul să fie bun de gătit în câteva minute.
Cum gătești corect carnea de pui
Carnea de pui poate fi de multe ori uscată și fadă. Deși puiul este unul dintre cele mai versatile alimente, și pare a fi extrem de ușot de gătit, nu este chiar așa. Dacă vrei ca mâncarea să fie mai gustoasă, trebuie să ții cont de mai multe trucuri culinare.
Puiul la cuptor este unul dintre cele mai gustoase și satisfăcătoare feluri de mâncare pe care le poți prepara. Dacă vrei să aibă un gust și o textură perfectă, pune-l la temperatură mică, iar în ultimele zece minue aprinde funcția de grill pentru a obține acea piele crocantă și aurie.
Pentru puiul înăbușit, folosește pulpe superioare de pui în tocănițe făcute cu multe legume și sos, gătite la foc mic sau un papricaș de pui delicios cu găluști.
Pentru puiul prăjit, menține temperatura uleiului între 162 și 204 grade celsius.
Citește și Trucul ca peștele să nu se lipească de tigaie. Sigur nu ai procedat aşa până acum