Trucul prin care poți da gust cartofilor copți. Secretul marilor bucătari pentru o garnitură delicioasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.01.2025 la 15:28
Actualizat pe 10.01.2025 la 15:28
Să faci cartofi copți pare foarte simplu (iei un cartof, îl speli și îl pui la copt ... nu-i așa?), dar dacă ai mâncat vreodată un cartof care nu avea gust, atunci știi că nu este chiar atât de simplu să îi prepari. Trucul prin care poți da gust cartofilor copți. Secretul marilor bucătari pentru o garnitură delicioasă.
- Cum poți da gust cartofilor copți
- Secretul marilor bucătari pentru o garnitură delicioasă
Cartofii sunt suficient de versatili pentru a servi ca garnitură la multe mâncăruri, sau chiar ca fel principal satisfăcător. Dacă sunt gătiți așa cum trebuie, cartofii copți pot fi foarte delicioși.
Trucul prin care poți da gust cartofilor copți
Există un truc pentru a obține un cartof perfect fraged și pufos, cu o coajă crocantă și sărată, perfect pentru de a fi servit ca garnitură la o friptură.
În loc să dai cartofii prin ulei și să îi condimentezi cu sare la început, pune-i la copt mai întâi goi. După ce s-au înmuiat, îi scoți din cuptor și îi ungi cu ulei sau unt și îi condimentezi cu sare. Pune-i apoi din nou la cuptor timp de 10 minute înainte de a-i mânca.
Dacă adaugi untul sau uleiul prea devreme, acesta se poate arde, mai ales când cuptorul este pornit la 450°F. Acoperind cartofii cu ulei în ultimele 10 minute se obține un înveliș crocant cu o aromă deosebită, scrie thekitchn.com.
Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți
Chef Joseph Hadad a vorbit despre trucul pe care puțini îl știu. Cum poți să prepari la tine acasă cei mai buni cartofi prăjiți și să îți iasă la fel de buni ca cei pe care îi servești la restaurantele preferate.
”Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul personal.