Unde poți ascunde banii în casă. Locurile unde niciun hoț nu ar căuta
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.03.2023 la 11:18
Actualizat pe 29.03.2023 la 11:18
În trecut, oamenii obișnuiau să își pună banii sub saltea. Bine, cu siguranță mai există și în ziua de azi persoane care preferă această metodă însă, potrivit specialiștilor, acest loc nu este însă unul potrivit. Iată locurile din casă unde îți poți pune sumele de bani pe care le-ai strâns de-a lungul anilor. Niciun hoț nu se îi caute acolo.
- Locurile unde poți ascunde banii în casă
- Câți bani e bine să ții în casă ca fond de urgență
Persoanele tinere din ziua de azi tind să creeze ascunzișuri secrete pentru sumele de bani pe care le-au economisit de-a lungul anilor. Deși, în principiu, băncile sunt un loc excelent pentru a vă ține bani, se știe că majoritatea instituțiilor au o limită de retragere, ceea ce înseamnă că nu aveți întotdeauna acces complet la întreaga sumă atunci când aveți nevoie. Din fericire, există mai multe locuri, neevidente, în care puteți ascunde banii în siguranță în propria locuință, pentru a avea acces ușor la ei, în perioadele de criză.
Cinci locuri unde poți ascunde banii în casă
Românii sunt inventivi atunci când vine vorba de propriile interese, dar cu siguranță există câteva locuri unde nu s-ar fi gândit să își ascundă economiile. De exemplu, în congelator. Numerarul rece și greu nu este doar un clișeu. Pentru mulți, este metoda perfectă pentru a-și păstra sumele de bani strânse de-a lungul anilor.
În mod surprinzător, rezervorul de toaletă, de exemplu, nu este folosit numai pentru stocarea apei. Într-un recipient care se închide etanș, puteți pune acolo banii, departe de ochii hoților care nu se vor gândi vreodată să caute acolo.
Ghivecele plantelor pot fi și ele un loc potrivit pentru a-ți ascunde economiile. Nimeni nu va bănui că banii se află acolo. La urma urmei, acestea sunt concepute pentru a înfrumuseța locuința, nu pentru a servi drept seif bancar.
Nimeni nu va căuta să fure bani din ... cămară. Acestă încăpere ar putea fi una dintre cele mai bune ascunzișuri. Deschideți un sertar, scoateți folia de aluminiu sau folia de plastic, rulațibanii și glisați-i în tubul gol. Apoi puneți tubul înapoi în cutie și cutia înapoi în sertar.
Puteți să vă ascundeți banii într-o șosetă veche. Când hoții vor scormoni prin casă, în căutarea lucrurilor de valoare, nu își vor face timp să ia la mână fiecare articol. Aici însă puteți pune o sumă mai mică de bani.
Câți bani e bine să ții în casă ca fond de urgență
Majoritatea experților sunt de părere că ar trebui să aveți suficienți bani în casă, ca fond de urgență, pentru a acoperi cheltuielile de trai de la cel puțin 3 până la 6 luni. Pentru a estima suma exactă de care aveți nevoie, trebuie să vă faceți un mic calcul pentru a vedea care sunt costurile pentru cheltuielile critice, cum ar fi: întreținerea locuinței, alimentație, transport. cheltuieli personale.
Dacă aveți impresia că nu puteți economisi suficient, nu trebuie să vă panicați. Vă puteți crește economiile punând deoparte, în mod regulat, sume mai mici. În felul acesta, în timp, vă veți atinge obiectivul.
Alte locuri sigure unde îți poți ține economiile
- În decorațiunile de perete
- în cutiile cu decorațiuni de Crăciun
- În spatele mașinii de spălat sau a uscătorului
- În cutia de jucării a copiilor
- în partea de jos a tăvii de gunoi pentru pisici
Citește și: Care este suma maximă pe care o poți ține în casă. Ce recomandări au specialiștii