5 idei pentru un mic dejun rapid și gustos
Publicat pe 04.06.2019 la 13:40 Actualizat pe 04.06.2019 la 13:40
Micul dejun, masa despre care o zicală românească spune că ar trebui să o păstrăm doar pentru noi, are o importanță majoră pentru menținerea stării generale de sănătate. Adesea, din lipsa timpului, apelăm la diverse metode pentru a substitui această masă; smoothie-urile, batoanele cu cereale sau iaurturile consumate în mașină, în drum spre serviciu, pot ameliora senzația de foame până la prânz.
Micul dejun, masa despre care o zicală românească spune că ar trebui să o păstrăm doar pentru noi, are o importanță majoră pentru menținerea stării generale de sănătate. Adesea, din lipsa timpului, apelăm la diverse metode pentru a substitui această masă; smoothie-urile, batoanele cu cereale sau iaurturile consumate în mașină, în drum spre serviciu, pot ameliora senzația de foame până la prânz.
Medicii nutriționiști nu sunt, însă, de acord cu acest tip de conduită alimentară deoarece, pe termen lung, acest comportament va avea un impact negativ asupra sănătății. Dacă și tu faci parte din categoria celor care spun deseori ”Pas” micului-dejun, îți oferim noi 5 idei pentru o primă masă rapidă și gustoasă!
Potrivit studiilor efectuate, persoanele care consumă micul dejun în fiecare zi au un indice de masă corporal mai mic, ceea ce înseamnă că prima masă ajută la menținerea unei greutăți optime. În plus, atunci când nu sărim peste micul dejun suntem mai energici și ne concentrăm mai bine. În mod ideal, de la prima masă a zilei nu ar trebui să lipsească proteinele și acizii grași sănătoși.
Tartine sănătoase cu rondele expandate
O rețetă simplă și gustoasă, pentru pregătirea căreia nu ai nevoie de mai mult de 5 minute constă în rondelele expandate cu brânză tartinabilă și roșii cherry. Poți comanda rondele din grâu care conțin iod, zinc vitaminele A, E, D, K și complexul de vitamine B de la Sanovita.
Din supermarket, alege o brânză ricotta pe care să o tartinezi pe rondelele din grâu expandat. Asezonează farfuria cu roșii cherry, peste care poți adăuga câteva picături de ulei de măsline.
Pâine cu unt de arahide, banane și semințe chia
Poți servi un mic dejun gustos fără prea mult efort. Întinde o lingură de unt de arahide pe două felii de pâine, apoi presară câteva semințe de chia (care conțin de 6 ori mai mult calciu decât laptele) și, la final, ornează totul folosind câteva rondele de banane. Acesta este un mic dejun savuros, ideal atât pentru cei mari cât și pentru cei mici.
Pâine prăjită cu guacamole
Pentru a pregăti această rețetă vei avea nevoie de un avocado, o lămâie, ulei de măsline și sare. Înjumătățește fructul de avocado și pisează o parte din acesta. Stoarce câteva picături de suc de lămâie peste pasta astfel obținută și adaugă sarea și uleiul de măsline. În timp ce pregătești acest sos guacamole poți pune la prăjit feliile de pâine. La final, tartinează pâinea cu pasta de avocado și ia-ți porția de energie! Pentru un mix culinar mai savuros, poți încerca diverse combinații, cum ar fi pasta de ton sau humus ori poți pregăti o farfurie colorată asezonată cu mango sau roșii.
Sandvici cu ou și mozarella
Sandviciurile sunt ușor de pregătit, iar un motiv în plus pentru care ne plac constă în faptul că acestea pot fi consumate oriunde și oricând, chiar dacă aloci timp limitat mesei. Pentru a prepara un mic dejun simplu, în doar 2-3 minute, ai nevoie de o chiflă din grâu integral, de câteva felii de mozarella, de roșii și de un ou (care poate fi fiert și tăiat rondele sau prăjit, după gust).
Granola
Granola este o rețetă pe care o poți prepara cu următoarele ingrediente: două cești de ovăz cu fructe uscate, o ceașcă de semințe și puțin zahăr brun. Amestecă aceste produse și lasă-le să se rumenească pentru aproximativ 3-5 minute, în cuptorul încălzit în prealabil. Păstrează granola într-un recipient etanș, pentru a-și păstra gustul și proprietățile.
Micul dejun îți permite să experimentezi combinații diverse de gusturi, așa că fii creativ!