A venit sezonul pepenelui românesc. Cum îți dai seama dacă este copt și proaspăt
Publicat pe 26.06.2019 la 09:51 Actualizat pe 26.06.2019 la 10:47
Pe timp de vară, „răsar” pepenii românești, care sunt sursa foarte multor țepe prin piețele de la noi. Așadar, este foarte important să știi cum să îți alegi pepenii și să îți dai seama dacă sunt proaspeți sau copți.
Pe timp de vară, „răsar” pepenii românești, care sunt sursa foarte multor țepe prin piețele de la noi. Așadar, este foarte important să știi cum să îți alegi pepenii și să îți dai seama dacă sunt proaspeți sau copți.
Primul indiciu la care este bine să fii atent este culoarea. Cu ajutorul culorii, poți face și diferența între pepenele de Dăbuleni și cei aduși din străinătate, de cele mai multe ori din Grecia.
Pepenele românesc este verdee închis, cel din străinătate fiind dungat și cu o codiță care nu mai este verde.
Mai mult, experții spun că trebuie să te uiți după o pată galbenă, un pepene copt îngălbenindu-se. Codița trebuie să fie verde.
În aceste zile, un kilogram de pepepene de Dăbuleni costă 3 lei. Cei din Grecia sunt mult mai ieftini, un kilogram costând 1 leu.
A.P.