Homepage » Actualitate » Meteo » Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis un cod galben de ploi, grindină, descărcări electrice şi vijelie. Județele afectate de avertisment

Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis un cod galben de ploi, grindină, descărcări electrice şi vijelie. Județele afectate de avertisment

Publicat pe 08.08.2023 la 14:05 Actualizat pe 08.08.2023 la 14:05

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au făcut un anunț de ultimă oră! În urmă cu puțin timp a fost emisă o avertizare de vreme urâtă. Mai exact, a fost emis un cod galben de ploi, grindină, descărcări electrice şi vijelie. Care sunt județele și localitățile afectate de avertisment.

  • Cod galben de ploi, grindină, descărcări electrice şi vijelie
  • Județele și localitățile afectate de avertisment

Specialiștii ANM au emis o avertizare nowcasting cod galben de descărcări electrice, grindină şi averse valabilă în mai multe localităţi din judeţele Ialomiţa, Prahova, Buzău şi Ilfov.

Cod galben de ploi, grindină, descărcări electrice şi vijelie

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până marţi, la ora 14.00, a fost emis un cod galben de ploi, grindină, descărcări electrice şi vijelie.

Mai mult, judeţele afecatte sunt Ialomiţa, localităţile Fierbinți-Târg, Coșereni, Dridu, Jilavele, Bărbulești, Adâncata, Armășești, Movilița, Maia, Rădulești şi Moldoveni, în județul Prahova, localităţile Ciorani, Drăgănești, Dumbrava, Fulga, Balta Doamnei, Sălciile, Boldești-Gradiștea şi Gherghiț, în județul Buzău, localitatea Glodeanu Sărat, şi în județul Ilfov, localităţile Gruiu şi Nuci.

Aici se vor semnala descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula până la 20 l/mp şi intensificări ale vântului.

Temperaturile scad până pe 10 august. Vremea redevine călduroasă de joi

Potrivit specialistilor, estimările meteorologice pentru următoarele două săptămâni arată o scurtă perioadă în care vremea va fi instabilă.

Totodata, temperaturile vor scădea considerabil faţă de intervalul anterior, după care regimul termic va înregistra o încălzire accentuată şi se va reveni la valori de 34-35 de grade Celsius.

Vremea în Banat

În Banat, valorile atmosferice diurne vor avea variaţii ușoare până în jurul datei de 10 august. Apoi, după această dată, valorile termice maxime vor fi în creştere, iar mediile se vor situa în jurul a 34 de grade.

Mai mult, mediile temperaturilor minime, până în jurul datei de 12 august, vor varia între 10 şi 13 grade Celsius, apoi vor fi în creştere până la 17 - 18 grade Celsius. Astfel că, probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată până spre finalul primei săptămâni. Însă, după data de 11 august, condiţiile pentru manifestări de instabilitate vor fi reduse.

Vremea în Crişana

În schimb, în Crişana, valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii până în jurul datei de 10 august, se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, în timp ce media acestora va oscila între 23 şi 26 de grade Ceslius. Apoi, după această dată, valorile termice maxime vor fi în creştere și aici, în timp ce mediile se vor situa în jurul a 34 de grade Celsius.

Totodată, mediile temperaturilor minime, până în jurul datei de 12 august, vor varia între 10 şi 13 grade Celsius, apoi vor fi în creştere până la 17 - 18 grade Celsius. Și aici, probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată până spre finalul primei săptămâni, iar după data de 11 august, condiţiile pentru manifestări de instabilitate vor fi reduse.

Vremea în Transilvania

Cât despre Transilvania, în această zonă din țară valorile termice diurne se vor situa în general sub mediile multianuale mai ales în primele zile din interval. Mai exact, până în jurul datei de 11 august, mediile temperaturilor maxime vor oscila între 21 şi 24 de grade Celsius.

Mai apoi, vremea se va încălzi şi va deveni local călduroasă, iar mediile maximelor vor ajunge să se situeze în jurul a 31 de grade Celsius. Mai mult, în prima săptămână din interval, media valorilor nocturne va avea uşoare variaţii în jurul a 10 grade Celsius. Totodată, temperaturile nocturne vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 13 - 14 grade Celsius. Local, vor mai fi averse până în data de 11 august.

Vremea în Maramureş

În schimb, în Maramureş, în primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în general sub cele normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de 21 - 24 de grade Celsius şi ale minimelor de 10 - 12 grade Celsius.

Ei bine, incepând de la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, astfel că media regională a valorilor diurne va ajunge la 31 - 32 de grade, iar a celor nocturne la 15 - 16 grade. Până la finalul primei săptămâni, local vor mai fi averse, dar în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

Vremea în Moldova

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în scădere, iar mediile maximelor vor fi de 22 - 26 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 12 şi 14 grade Celsius.

După această perioadă, vremea va intra într-un proces de încălzire şi va deveni, local, călduroasă mai ales în a doua săptămână din interval când mediile regionale ale valorilor diurne vor fi de 31 - 32 de grade şi ale celor nocturne de 16 - 17 grade Celsius. Vor mai există și averse, pe locuri, mai exact până la data de 11 august.

Vremea în Dobrogea

În zona Dobrogei, în primele două zile, mai exact luni și marți, valorile termice vor fi în scădere şi se vor situa sub mediile multianuale. Totodată, media maximelor va ajunge la 25 de grade Celsius, iar minimele la 15 - 16 grade Celsius.

Apoi, vremea se va încălzi treptat, media regională a valorilor diurne va ajunge la 32 - 33 de grade Celsius, iar a celor nocturne la 19 - 20 de grade Celsius.

Vremea în Muntenia

În partea Munteniei, în primele două zile din această săptămână, valorile termice vor fi în scădere şi vor ajunge să se situeze sub mediile multianuale. Media regională a maximelor va coborî spre 24 de grade Celsius şi a minimelor la 13 grade Celsius.

După aceste zile, vremea se va încălzi treptat, va deveni călduroasă, izolat caniculară mai ales în a doua săptămână când media valorilor diurne va ajunge la 34 - 35 de grade Celsius, iar a celor nocturne la 17 - 18 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi ridicată doar în primele trei zile din interval.

Cum va fi vremea în Oltenia

Apoi, în Oltenia, la începutul primei săptămâni, valorile termice vor fi în scădere, iar mediile maximelor vor fi de 25 - 27 de grade Celsius şi cele ale minimelor de 12 - 14 grade Celsius.

După care, vremea va intra într-un proces de încălzire şi va deveni călduroasă, izolat caniculară mai ales în a doua săptămână din interval când mediile regionale ale valorilor diurne vor fi de 34 de grade celsius şi ale celor nocturne de 17 - 18 grade Celsius.

Vremea la munte

În schimb, în următoarea perioadă la munte, vremea se va încălzi treptat, mai ales în a doua săptămână din interval.

Astfel că, media maximelor va creşte de la 12 grade Celsius spre 22 de grade Celsius, iar cea a minimelor de la 6 grade Celsius la 13 grade Celsius. În tot acest timp, local, vor mai fi averse până în data de 11 august, apoi probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă.

CITEȘTE ȘI: Anunț ANM! Vremea se va schimba radical în România. Temperaturi neobișnuite pentru luna august

În articolul
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis un cod galben de ploi, grindină, descărcări electrice şi vijelie. Județele afectate de avertisment
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Dacă l-ai văzut pe băiețelul din imagine, sună la 112! Alexandru a fost dat dispărut / FOTO
Stiri interne • ieri la 23:48
Dacă l-ai văzut pe băiețelul din imagine, sună la 112! Alexandru a fost dat dispărut / FOTO
  • Dacă l-ai văzut pe băiețelul din fotografie, sună la poliție
  • Alexandru a fost dat dispărut
Xtra Night Show. Trupa AXXA s-a destrămat la un an distanță după ce s-a reunit. Ce i-a determinat să renunțe la proiect. Mihai Onilă: „Eu le-am explicat...”
Emisiuni TV • ieri la 23:29
Xtra Night Show. Trupa AXXA s-a destrămat la un an distanță după ce s-a reunit. Ce i-a determinat să renunțe la proiect. Mihai Onilă: „Eu le-am explicat...”
  • Trupa AXXA s-a destrămat la un an distanță după ce s-a reunit
  • Ce i-a determinat să renunțe la proiect
Justin și Hailey Bieber vor deveni părinți! Soția celebrului cântăreț este însărcinată / VIDEO
Showbiz international • ieri la 23:19
Justin și Hailey Bieber vor deveni părinți! Soția celebrului cântăreț este însărcinată / VIDEO
  • Justin și Hailey Bieber, părinți pentru prima dată
  • Cum au dat vestea cea mare
Un bărbat a amenințat că se aruncă de la etajul unei parcări din București. A fost săltat de polițiști și transportat la o unitate medicală / VIDEO
Stiri interne • ieri la 23:04
Un bărbat a amenințat că se aruncă de la etajul unei parcări din București. A fost săltat de polițiști și transportat la o unitate medicală / VIDEO
  • Caz șocant în București
  • Un bărbat a amenințat că se aruncă de la etajul unei parcări
Mesajul emoționant al fostei soții a lui Mihai Albu, Iulia Albu. Cum îl susține vedeta în lupta lui cu cancerul: „În aceste momente delicate...” / FOTO
Showbiz intern • ieri la 21:42
Mesajul emoționant al fostei soții a lui Mihai Albu, Iulia Albu. Cum îl susține vedeta în lupta lui cu cancerul: „În aceste momente delicate...” / FOTO
  • Iulia Albu, mesaj emoționant pentru fostul ei soț, Mihai Albu
  • Ce a postat vedeta pe Instagram
Știrile Antena Stars. Dana Sota și-a sărbătorit ziua de naștere. Afacerista a împlinit 61 de ani. Cum va sărbători
Emisiuni TV • ieri la 21:18
Știrile Antena Stars. Dana Sota și-a sărbătorit ziua de naștere. Afacerista a împlinit 61 de ani. Cum va sărbători
  • Dana Sota și-a sărbătorit ziua de naștere
  • Afacerista a împlinit 61 de ani
  • Cum va sărbători / VIDEO
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O poliţistă din Cluj şi-a gazat din greşeală propriul coleg, care se chinuia să reţină un individ agresiv. Un trecător a filmat scena
recomandare pe observatornews.ro
O poliţistă din Cluj şi-a gazat din greşeală propriul coleg, care se chinuia să reţină un individ agresiv. Un trecător a filmat scena
Ce decizie a putut lua fiul plin de bani al lui Leonard Doroftei, în timp ce tatăl său o lua de la zero, printre străini
recomandare pe as.ro
Ce decizie a putut lua fiul plin de bani al lui Leonard Doroftei, în timp ce tatăl său o lua de la zero, printre străini
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Romania TV
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Irinel Columbeanu, în culmea fericirii. Fostul afacerist a primit cea mai frumoasă veste chiar în ziua de Paște
Romania TV
Irinel Columbeanu, în culmea fericirii. Fostul afacerist a primit cea mai frumoasă veste chiar în ziua de Paște
Când sunt Moşii de vară în 2024. Tradiția respectată de credincioși în Sâmbăta Morților
recomandare pe antena3.ro
Când sunt Moşii de vară în 2024. Tradiția respectată de credincioși în Sâmbăta Morților
Horoscop 10 mai 2024. Săgetătorii îşi primesc răsplata, Fecioarele trebuie să învețe să aibă răbdare
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 10 mai 2024. Săgetătorii îşi primesc răsplata, Fecioarele trebuie să învețe să aibă răbdare
Secretul roșiilor mari și gustoase. Amestecul natural folosit de grădinarii cu experiență pentru stimularea plantelor
recomandare pe antena3.ro
Secretul roșiilor mari și gustoase. Amestecul natural folosit de grădinarii cu experiență pentru stimularea plantelor
Veste ȘOC despre Ion Iliescu! Cumplit ce s-a AFLAT chiar acum, românii sunt oripilați
recomandare pe playtech.ro
Veste ȘOC despre Ion Iliescu! Cumplit ce s-a AFLAT chiar acum, românii sunt oripilați
Ireal! Vladimir Putin, filmat pe ASCUNS! Nimeni nu l-a văzut AȘA, detaliul care schimbă TOT
recomandare pe playtech.ro
Ireal! Vladimir Putin, filmat pe ASCUNS! Nimeni nu l-a văzut AȘA, detaliul care schimbă TOT
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
recomandare pe redactia.ro
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
recomandare pe redactia.ro
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă cu facturile la gaz și curent!
recomandare pe dailybusiness.ro
Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă cu facturile la gaz și curent!
Vestea zilei! Încă o perioadă se adaugă la pensie
recomandare pe dailybusiness.ro
Vestea zilei! Încă o perioadă se adaugă la pensie
Horoscop săptămânal, 13-19 mai 2024. Berbecii au noroc la bani. Leii și Fecioarele au parte de schimbări
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 13-19 mai 2024. Berbecii au noroc la bani. Leii și Fecioarele au parte de schimbări
Ana Maria de la Insula Iubirii s-a angajat! Ce funcție a obținut și de ce a durat atât de mult să își găsească un loc de muncă
recomandare pe a1.ro
Ana Maria de la Insula Iubirii s-a angajat! Ce funcție a obținut și de ce a durat atât de mult să își găsească un loc de muncă
Close