Aparatul electrocasnic care îți crește factura la energie. Consumă cât 20 de televizoare
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.01.2025 la 09:41
Actualizat pe 20.01.2025 la 09:41
Dacă vrei să reduci factura la electricitate, trebuie să îți dai seama ce te costă cel mai mult. Pentru a face acest lucru, poți urma o formulă simplă pentru a determina câți kilowați-oră (kWh) utilizează un dispozitiv într-o lună sau într-un an și apoi găsești modalități de reducere acolo unde este posibil. Aparatul electricasnic care îți crește factura la energie. Consumă cât 20 de televizoare.
- Ce aparat electrocasnic îți crește factura la energie
- Consumă cât 20 de televizoare
Unele dispozitive continuă să consume energie chiar și după ce sunt „oprite”, inclusiv dispozitive precum computerul, consolele de jocuri video, televizoarele cu pornire instantanee, sistemele audio surround sau chiar decodoarele TV prin cablu și satelit. De asemenea, este important de precizat că orice dispozitiv cu ceas digital încorporat consumă energie, spun specialiștii.
Aparatul electrocasnic care îți crește factura la energie
Poate nu îți vine să crezi, dar fierul de călcat este aparatul electrocasnic care îți crește factura la energie. Potrivit specialiștilor, dispozitivul consumă între 2.000 și 2.500 de wați pe oră și operează la temperaturi mari pentru a netezi plisurile hainelor.
Un fier de călcat obișnuit poate avea un consum de energie între 2.000 și 2.500 de wați, în timp ce un televizor utilizează între 100 și 200 de wați pe oră. Așadar, un fier de călcat poate consuma echivalentul a 20 de televizoare pornite simultan.
Pentru a reduce impactul asupra facturii de energie, luați în considerare utilizarea mai eficientă a fierului de călcat, cum ar fi călcarea mai multor haine într-o singură sesiune, utilizarea unui fier de călcat cu abur (care poate reduce timpul petrecut cu călcatul) sau investiți într-un model mai eficient din punct de vedere energetic.
De ce este importantă economisirea energiei electrice?
Economisirea energiei electrice este importantă atât din punct de vedere economic, cât și ecologic. Reducerea consumului de energie electrică este benefică atât pentru mediu, cât și pentru partea financiară.