Aripioare crocante cu salată coleslaw după rețeta lui Chef Horia Manea. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un preparat ca la carte

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 30.09.2025 la 12:39
Actualizat pe 30.09.2025 la 12:39
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, mini pizza cu pesto și roșii cherry, un fel principal, aripioare crocante cu salată coleslaw, şi un desert, brownie cu lămâie.
- Rețetă de aripioare crocante și coleslaw, pas cu pas
- Chef Horia Manea îți arată cum să le gătești perfect
Rețetă mini pizza cu pesto și roșii cherry
Ingrediente:
150 g roșii cherry
100 g mini mozzarella
15 g busuioc
75 g pesto
40 g sticksuri
1 aluat foitaj
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Aluatul se împarte în 6 părți egale. Fiecare parte se umple cu roșii, mozzarella, sos pesto, sare, piper și se închid. Se leagă cu sfoară și se ung cu ou. Se introduc la cuptor la 170 de grade, pemtru 10 minute.
Rețetă aripioare crocante cu salată coleslaw
Ingrediente:
600 g aripioare de pui
7 g pudră de usturoi
10 ml zeamă de lămâie
Boia dulce
Coajă de lămâie
3-4 căței usturoi
1 legătură pătrunjel
25 g muștar
30 g maioneză
80 ml iaurt grecesc
1 varză roșie
1 varză albă
1 morcov
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Aripioarele se lasă la marinat în amestecul format din zeamă de lămâie, coajă de lămâie, boia dulce, pudră de usturoi, usturoi, sare, piper, ulei de măsline. Se introduc la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade. Între timp, se pregătește salata coleslaw, amestecând varza roșie, varza albă, muștarul, morcovul, iaurtul grecesc, un praf de sare și unul de piper. Aripioarele se servesc alături de salată.
Rețetă brownie cu lămâie
Ingrediente:
250 g făină
200 g zahăr tos
3 ouă
Coajă de lămâie
20 ml zeamă de lămâie
100 g unt topit
100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle împreună cu zahărul. Apoi, se continuă cu zeama de lămâie, untul, coaja de lămâie, făina. Compoziția se mută într-o tavă pentru cuptor și se introduce la 180 de grade, pentru 25 de minute. La final, peste brownie, se adaugă glazura de lămâie (zeamă de lămâie amestecă cu zahăr pudră).