Au fost confirmate alte două cazuri noi de variola maimuței. Ambele persoane infectate sunt din București
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.08.2022 la 13:46
Actualizat pe 29.08.2022 la 13:46
Au fost confirmate alte două cazuri noi de variola maimuței. Ambele persoane infectate sunt din București, sunt de sex masculin și au vârste de 21, respectiv 35 de ani. În prezent, starea lor de sănătate este bună și se află în izolare.
- Au fost confirmate alte două cazuri noi de variola maimuței
- Ambele persoane infectate sunt din București
În România, până acum, au fost diagnosticați cu variola maimuței 36 de pacienți. Cele mai recente cazuri confirmate sunt din București. Este vorba despre doi bărbați de 21, respectiv 35 de ani. În prezent, starea lor de sănătate este bună și se află în izolare.
Au fost confirmate alte două cazuri noi de variola maimuței
În cursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat că au fost confirmate încă două cazuri de variola maimuței, în România. Până în prezent, în țara noastră au fost diagnosticați cu această boală, 36 de pacienți.
Ambele persoane infectate sunt din București, sunt de sex masculin și au vârste de 21, respectiv 35 de ani. În prezent, starea lor de sănătate este bună și se află în izolare.
Primul caz de variola maimuței care a fost confirmat la noi în țară, a fost pe data de 13 iunie, și a fost vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani, tot din București.
Cum se transmite variola maimuței
În urmă cu câteva zile, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări importante cu privire la boala infecțioasă variola maimuței, care se răspândește deja la nivel mondial.
"Cred că o boală la care principala cale de transmitere este calea sexuală, și mă refer la cei care fac sex cu parteneri multipli necunoscuți. Cred că este perfect controlabilă printr-o modificare comportamentală și există astfel de recomandări la nivel internațional.
Nu putem discuta despre o boală care se transmite ușor, se transmite atunci când nu ești atent. Ori, responsabilitatea față de propria persoană cred că trebuie să funcționeze. Important e să informăm oamenii și atunci când oamenii știu despre ce este vorba, iau decizii în cunoștință de cauză.
Iar această expunere la risc, că despre asta discutăm, cu multiplii parteneri sexuali necunoscuți, într-un interval relativ scurt de timp, evident că duce la o explozie de cazuri. În România se întâmplă mult mai puțin lucrul acesta", a declarat ministrul Alexandru Rafila, într-o emisiune, la Antena 3.