Băutura care te scapă de durerile de cap. Este mai eficientă decât pastilele
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 08.08.2024 la 21:11
Actualizat pe 08.08.2024 la 22:36
Durerile de cap îți pot crea o stare neplăcută, dar acum le poți combate foarte ușor. Există o băutură care te va ajuta să le faci față și se poate prepara foarte simplu. Ai nevoie doar de două ingrediente și este gata.
- Băutura care te scapă de durerile de cap
- Este mai eficientă decât pastilele
Durerile de cap nu sunt deloc plăcute și pot apărea în cele mai nepotrivite momente. Există o băutură simplă pe care o poți consuma și îți va fi de mare ajutor.
Ceaiul de ghimbir ajută împotriva pentru durerile de cap
Ceaiul de ghimbir este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice, ceea ce îl face o opțiune populară pentru ameliorarea durerilor de cap. El conține compuși activi, cum ar fi gingerolii și shogaolii, care au efecte antiinflamatorii. Aceste substanțe pot reduce inflamația și tensiunea din vasele de sânge, ameliorând astfel durerea de cap.
Unele studii sugerează că ghimbirul poate fi la fel de eficient ca medicamentele obișnuite utilizate pentru tratarea migrenelor, datorită capacității sale de a bloca prostaglandinele, substanțe chimice care joacă un rol în declanșarea durerilor de cap.
Ghimbirul este cunoscut și pentru capacitatea sa de a calma stomacul, ceea ce poate fi util dacă durerea de cap este însoțită de greață, un simptom comun în cazul migrenelor.
Cum trebuie consumat ceaiul
Ingrediente
- 1-2 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt (sau 1 linguriță de ghimbir uscat)
- 2 căni de apă
- Miere (opțional)
- Lămâie (opțional)
Taie rădăcina de ghimbir în felii subțiri sau răzuiește-l fin. Pune cele 2 căni de apă într-un ibric și adu-le la punctul de fierbere.
După ce apa fierbe, adaugă feliile de ghimbir în ibric și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Strecoară ceaiul pentru a îndepărta bucățile de ghimbir. Dacă dorești, poți adăuga miere și/sau lămâie pentru un plus de gust și beneficii.
Bea ceaiul încet, în timp ce este încă cald, pentru a permite organismului să absoarbă substanțele active.
Este ideal să bei ceaiul de ghimbir la primele semne ale durerii de cap, pentru a preveni agravarea acesteia.
Ghimbirul poate stimula digestia, deci consumul de ceai de ghimbir după mese poate ajuta și la prevenirea durerilor de cap asociate cu probleme digestive.
În caz de dureri de cap persistente, poți bea ceai de ghimbir de 2-3 ori pe zi, dar fără a exagera, pentru a evita potențiale efecte secundare, cum ar fi iritația stomacului.