Buletinele cu cip vor fi obligatorii în România. Ce detalii nu vor mai apărea pe noile cărți de identitate
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.01.2023 la 16:58
Actualizat pe 10.01.2023 la 16:58
Guvernul a venit cu o nouă veste care ar putea să creeze controverse, și anume faptul că buletinele cu cip vor deveni obligatorii în România. Conducerea țării a menționat până în ce dată toți românii vor avea noile cărți de identitate, dar și ce informații nu vor mai apărea pe acestea.
- Buletinele cu cip vor deveni obligatorii în România
- Data până la care toți oamenii vor avea noile cărți de identitate
În acest an, românii vor fi supuși mai multor schimbări cu care nu au fost obișnuiți până acum. Printre acestea se numără și buletinele cu cip, care vor deveni obligatorii în scurt timp. Noile cărți de identitate vor arăta diferit față de cele clasice și vor conține mai puține informații. Schimbarea face parte dintr-un proiect dezbătut de Ministrul Afacerilor Interne.
Buletinele cu cip vor deveni obligatorii în România
Conform proiectului Ministerului Afacerilor Interne, până la sfârșitul acestui an, toți românii vor trebui să aibă aceste buletine electronice, care vor reprezenta o schimbare majoră pentru oameni. În primul rând, vor conține informații vizibile diferite față de cărțile de identitate clasice, pe care este inscripționat locul nașterii. Ei bine, dacă vorbim despre buletinele electronice, acest lucru va fi stocat în cipul documentului.
Digitalizarea cărții de identitate a oamenilor vine ca urmare a dezvoltării accelerate a tehnologiei, motiv pentru care era momentul ca această schimbare să se producă, conform unui reprezentant al Poliției Române.
Variante pentru cei care nu vor buletin cu cip
Momentul în care aceste buletine au apărut prima dată în România a stârnit revoltă în țară, deoarece românii nu au avut încredere în cipul din cartea de identitate. Din acest motiv, oamenii care vor să rămână la cele simple, au aceasta optiune.
Citește și: Cum vor arăta buletinele persoanelor cu dezabilități. Noua lege a fost aprobată