Cărți de dezvoltare personală: top 3 și câteva sfaturi utile
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 19.05.2021 la 12:06
Actualizat pe 19.05.2021 la 12:07
Căutați cărți de dezvoltare personală, dar nu știți pe care dintre ele să le alegeți dintre miile disponibile?
- Titluri de cărți de dezvoltare personală pe care ar trebui să le încercați.
- Citirea chiar și câteva minute pe zi reduce stresul.
Ei bine, alegerea unei cărți nu este niciodată ușoară, mai ales dacă vorbim despre cărți dezvoltare personală. Există cărți care vă atrag atenția și ajungeți să petreceți ore întregi citind spatele coperților sau recenzii. Și dacă sunteți în căutarea unui nou gen care reușește să va intrige, alegerea devine complicată și indecizia crește. Totuși, alegerea unei cărți spiritualitate sau de dezvoltare personală este un pas pe care trebuie să îl faceți pentru bunăstare. Citirea unei cărți are un impact pozitiv asupra minții și multe studii au evidențiat beneficiile incontestabile ale acestui obicei, inclusiv următoarele:
Cărți de dezvoltare personală: top 3 și câteva sfaturi utile
Citind deveniți mai treaz. Studiile arată că acest lucru este posibil datorită formării de noi conexiuni simpatice cu care veți deveni mai capabili la raționament.
Citirea extinde vocabularul. În acest scop, orice carte este în regulă, însă cărțile de dezvoltare personală sunt cele mai puțin potrivite în acest scop, în timp ce romanele, nuvelele și eseurile sunt o sursă incredibilă de cuvinte noi. Astfel de cărți, precum și cărți de dezvoltare personală și spiritualitate puteți găsi la cartidesuflet.ro, o librarie online cu sute de titluri.
Lectură este o investiție bună pentru prezent și viitor. Investiția în propria persoană este un concept ce trebuie fructificat, iar cărțile sunt un instrument pentru a face acest lucru. A investi în lectură înseamnă a va dezvoltă abilitățile, care va amplifică posibilitățile în muncă, în viața și în capacitatea de a comunică eficient.
Citirea va face mai creativ și mai receptiv. În timpul lecturii, creierul ia imagini mentale care le imaginează din text, iar acest lucru este de mare ajutor pentru a dezvoltă creativitatea care se traduce printr-o mai mare ușurință în găsirea de idei noi. Citirea chiar și câteva minute pe zi reduce stresul. S-a demonstrat că citirea regulată reduce stresul zilnic cu peste 50%.
Cultură generală. Citirea mărește nivelul de cultură generală și specifică, iar datorită acestui lucru va va fi mai ușor să nu va regăsiți fără argumente și într-adevăr va va facilita comunicarea și stabilirea de noi relații datorită dezvoltării empatiei. Lectură de seară pare să ajute la somn. În acest caz sunt recomandate numai cărțile pe hârtie; tabletele și alte instrumente care emit lumina nu induc un somn odihnitor. Cititul este unul dintre obiceiurile oamenilor de succes. Așa este, gânditorii minunați și oamenii de succes în general citesc foarte mult.
Să vedem și câteva titluri de cărți de dezvoltare personală pe care ar trebui să le încercați:
1. Psihologia persuasiunii-Robert B. Cialdini Robert Cialdini este un psiholog de top din SUA și profesor de marketing la Universitatea de Stat din Arizona. Cine ar putea scrie o carte despre funcționarea pârghiilor psihologice care ne împing să spunem da, mai bine că el? În această carte, Cialdini prezintă 6 tehnici de persuasiune pe care le putem întâlni în fiecare zi și pe care și noi le putem pune în practică.
Din această carte, veți află motivele pentru care o cerere făcută într-un anumit mod este acceptată și în ce cazuri va fi cu siguranță respinsă. Toate tehnicile și exemplele practice descrise au o valoare științifică fiabilă, sunt principii studiate de ani de zile de mulți experți din sector, inclusiv Cialdini însuși.
Cum vă poate îmbunătăți această carte dezvoltarea personală?
Este adevărat că poate părea o carte despre marketingului, dar cunoașterea principiilor convingerii va va ajută să aveți succes în diferite domenii ale vieții.
Armele persuasiunii sunt folosite în fiecare zi în afișele publicitare sau bannerele pe care le găsim în timp ce navigați online. Să știți să recunoașteți aceste tehnici vă va permite să nu cădeți în capcană de a spune „da” inconștient.
2. Mentalitate-Carol S. Dweck
Pentru a ne atinge obiectivele, avem inteligență, atitudini de bază, interese și o mentalitate care nu este nicidecum ereditară sau, mai rău, statică. Tot ceea ce suntem și ceea ce obținem este rezultatul modului în care abordăm realitatea și rodul abilităților pe care le putem dobândi cu timp și angajament. Dacă ne putem transformă capacitățile din static în dinamic, dacă ne putem transformă mentalitatea și avem o mentalitate de învățare continuă, putem atinge obiective neașteptate.
Mindeset (Mentalitate) este o carte incredibilă care vorbește despre modul în care mentalitatea noastră are efecte asupra comportamentului nostru și, în consecință, asupra succesului nostru. Cartea ilustrează două tipuri de mentalitate, cea închisă și cea deschisă și orientată spre dezvoltare și arată, prin numeroase cercetări și tot atâtea studii de caz, cum să aveți o mentalitate de dezvoltare în toate domeniile existențe și modul în care această are un impact pozitiv asupra vieții private, a vieții amoroase, a vieții profesionale și așa mai departe.
3. Inteligență emoțională-Daniel Goleman
Inteligența emoțională este capacitatea de a echilibra perfect gândurile și emoțiile, este conștientizarea sentimentelor noastre de cât de mult comportamentele noastre sunt direct legate de senzațiile care apăr din anumite circumstanțe, este capacitatea de a simți emoții și în același timp inteligență pentru a le controla. Conform teoriei lui Goleman, emoțiile nu au o conotație negativă sau pozitivă, dar managementul lor este cel care le determină valoarea.
La bază inteligenței emoționale a lui Goleman cinci caracteristici: conștiința de sine, autogestionarea, empatia, motivația, adică abilitatea de a se ghida și de a se încuraja să-și atingă obiectivele, devenind cu angajament si pozitivitate creatori ai propriei schimbari si abilitati sociale. Toate aceste componente ne permit sa redescoperim armonia interioara si sa rezolvam conflictele care apar in orice activitate umana.
Aceasta carte este capodopera lui Daniel Goleman, unde se concentreaza pe importanta aspectelor emotionale. Si astfel se poate intampla ca succesul sau esecul sa nu depinda direct de IQ-ul unei persoane, daca acea persoana nu detine un control bun asupra emotiilor sale. Este ABC-ul emotiilor. Pe scurt, este o carte pe care va recomandam sa o cititi pentru ca impreuna cu celelalte va contribui semnificativ la dezvoltarea personala si va va cultiva placerea de a citi.