Câtă sare se pune în mâncare. Trucuri ca să nimerești mereu cantitatea perfectă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.06.2022 la 16:09
Actualizat pe 08.06.2022 la 16:09
Dacă nu are sare, nu are gust! De câte ori ați auzit în jurul vostru spunându-se asta? Ei bine, pentru foarte mulți oameni așa și este, mâncarea fără sare e lipsită de gust. Dar cum reușim să punem corect cantitatea coresctă în mâncare?
- Câtă sare se pune în mâncare
- Trucuri ca să nimerești mereu cantitatea perfectă
”Sarea în bucate” reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi o încântare a papilelor gustative. Să învățăm cum să punem corect sare în mâncare pe măsură ce o pregătim este probabil una dintre cele mai importante abilități privind gătitul pe care le putem dezvolta.
Cum îți dai seama câtă sare trebuie pusă în mâncare
Deşi sarea este un ingredient necesar pentru sănătatea organismului, cei mai mulţi dintre noi depăşesc măsura. Cantitatea de sare recomandată pentru un adult este de 2,3 g pe zi. Mai bine zis, o linguriţă. Pentru persoanele de peste 51 de ani, aportul de sodiu nu trebuie să depăşească 1,5g pe zi.
Câtă sare se pune în ciorbă
Ciorba este una dintre cele mai populare și mai consumate preparate de români. Ca și în cazul multor altor mâncăruri, secretul unei ciorbe delicioase este sarea. Marii bucătari spun că este bine să presari sare chiar și pe carnea pe care urmează să o adaugi în ciorbă. În plus, experții spun să sărezi și apa în care urmează să fierbi legumele. Pentru ciorbe, supe sau sosuri – o linguriță jumătate de sare ar fi suficientă.
Când se pune sarea în mancare
Sarea se adaugă în decursul procesului de gătire, nu e un moment fix cand avem voie să aruncăm câteva grame de sare în mancare. Întâi gustăm mâncarea și mai apoi adăugăm încă puțină sare până obținem un gust perfect echilibrat.
Când se pune sarea pe carnea pentru friptură
Carnea poate fi asezonată cu sare cu o zi înainte de gătire. Cu cât carnea va sta mai mult timp în contact direct cu sarea, cu atât ea va avea timp să pătrundă în textura sa. Așadar, dacă adăugăm sare la final, la o friptură, la carne, va fi extrem de sărată și s-ar putea să nu ne placă. Dacă adăugăm sare la începutul gătirii atingem perfecțiunea dorită.
Citește și Alimentul care te scapă de riduri. Este accesibil și îl găsești în orice supermarket