Ce procedură trebuie să urmeze românii care vor să se programeze online pentru pașapoarte. Noul serviciu a fost pus la dispoziție
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 21.03.2023 la 09:44
Actualizat pe 21.03.2023 la 09:44
De luni, 20 martie 2023, MAI a pus la dispoziție un nou serviciu, astfel încât românii să se poată programa mai ușor pentru a depune cererile pentru pașapoarte. Autoritățile au spus și ce pași trebuie să urmeze românii.
- Ce procedură trebuie să urmeze românii care vor să se programeze online pentru pașapoarte
- Noul serviciu a fost pus la dispoziție
La finalul săptămânii trecute, Lucian Bode anunța că, de acum încolo, va fi disponibil un nou serviciu pentru programarea online pentru pașapoarte. Ulterior, a fost explicat și felul în care trebuie să procedeze românii pe platformă.
Pașii pe care trebuie să îi urmeze românii care se programează online pentru pașapoarte
Înainte ca platforma să fie lansată, Ministrul Afacerilor Interne preciza că această măsură a fost luată astfel încât românii să nu aibă dificultăți în a se programa pentru a depune cererile pentru pașaport.
Pentru început, cei care vor avea nevoie de document, vor trebui să completeze județul și locația unde depun cererea, iar mai apoi vor alege numărul de persoane pentru care trebuie eliberat pașapoartele.
Opțiunea este introdusă pentru că membrii aceleiași familii pot să depună cereri separate, iar mai apoi se va selecta data.
Ulterior, vor apărea orele care sunt disponibile din care românii alege, ca în final să completeze datele personale. Mai apoi, trebuie să fie confirmată programarea în maxim 30 de minute de când au fost introduse datele pe platformă, pentru a nu fi anulată.
Sistemul a fost pus la dispoziție de pe 20 martie a.c.
Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că deja au fost persoane care s-au programat cu ajutorul platformei și susține că site-ul va fi de mare ajutor românilor, astfel încât să nu mai aștepte prea mult timp pentru a putea depune actele pentru pașaport.
Tot atunci, Lucian Bode spunea că a fost introdusă și funcția suplimentară și anume notificarea prin e-mail, astfel încât datele introduse în platformă să fie în siguranță.
„Pe lângă alte beneficii de ordin tehnic, noua platformă de programare, dezvoltată împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale pentru Comunicații și Tehnologia Informației, oferă posibilitatea extinderii pentru alte servicii sau chiar pentru alte structuri MAI”, anunța Lucian Bode, într-un comunicat.