Ce se întâmplă dacă nu preîncălzești cuptorul așa cum cer multe rețete
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.06.2024 la 20:43
Actualizat pe 10.06.2024 la 20:43
Aproape toate preparatele gătite la cuptor presupun ca acesta să fie preîncălzit înainte să bagi tava cu mâncare, iar oamenii respectă această regulă, din speranța că rețeta lor va ieși conform așteptărilor. Ei bine, iată ce se întâmplă dacă o treci cu vederea și bagi mâncarea în cuptorul rece.
- De ce să nu bagi mâncarea în cuptorul rece
- Ce se întâmplă dacă nu îl preîncălzești
Cuptorul se folosește după câteva reguli foarte clare, care vor influența gustul pe care îl va avea preparatul tău. În timp ce unele detalii precum temperatura sau timpul pe care trebuie să îl setezi sunt ușor de înțeles, majoritatea oamenilor nu înțeleg de ce este necesar să preîncălzească cuptorul atunci când gătesc.
Ce se întâmplă acă nu preîncălzești cuptorul când gătești
Preîncălzirea cuptorului este o etapă foarte importantă în ceea ce privește procesul de gătire și are foarte multe beneficii, pe care puțini oameni le cunosc. La prima vedere, cuptorul ar trebui preîncălzit doar pentru că în acest fel, mâncarea s-ar găti mult mai repede decât dacă ai băga tava în cuptorul rece.
În realitate, există și beneficii legate de sănătate. Specialiștii spun că bacteriile se formează foarte ușor pe suprafața mâncării, motiv pentru care trebuie să ai o grijă sporită, mai ales când vine vorba despre carne. Dacă o vei băga în cuptor la o temperatură mare, bacteriile nu vor rezista și vor muri.
Așadar, preîncălzirea cuptorului poate să prevină toxiinfecția alimentară și alte probleme de sănătate cu care poți să te confrunți.
Această regulă te ajută să gătești corect
Un alt motiv pentru care trebuie să preîncălzești cuptorul, dincolo de motivele igienice, este faptul că în acest fel vei reuși să o gătești corect. Temperatura la care se coace mâncarea este foarte importantă pentru a obține textura dorită sau gustul delicios.
De exemplu, crusta de pizza devine mai crocantă, în timp ce aluatul se menține fraged, fără să se înmoaie.
Citește și: Cum folosește o bunicuță cuptorul de microunde, după ce i s-a stricat. Ideea ei e virală / FOTO