Ce trebuie să faci dacă vrei să adormi instantaneu. Metoda pe care medicul Vlad Ciurea o pune în aplicare de ani buni: „Fără somnifere şi fără alte lucruri”
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.12.2023 la 10:18
Actualizat pe 24.12.2023 la 10:18
Petreci mai mult timp încercând să adormi decât să dormi efectiv? Atunci poți înerca să pui în aplicare această metodă. Află din rândurile de mai jos ce trebuie să faci dacă vrei să adormi instantaneu. Medicul Vlad Ciurea are acest obicei de ani buni.
- Metoda pe care să o pun în aplicare dacă vrei să adormi instantaneu
- Medicul Vlad Ciurea face acest lucru de ani buni
Potrivit specialiștilor, tehnicile de relaxare și respirație, vizualizarea unei scene calmante și îmbunătățirea igienei somnului te pot ajuta să adormi mai repede.Numărul de ore recomandate pentru somn depinde de vârsta ta. Dar majoritatea oamenilor au nevoie de cel puțin 7 ore de somn într-o perioadă de 24 de ore.
Metoda pe care să o pun în aplicare dacă vrei să adormi instantaneu
De curând, în cadrul unui interviu, medicul Vlad Ciurea a vorbit despre metoda care te ajută să ai un somn bun. Specialistul susține că încearcă să oprească televizorul la 21:45, după care citește o carte bună, cu geamurile cât mai deschise.
Medicul a dezvăluit că dimineaţa, ora de trezire pentru el este 5:30. De asemenea, specialistul îi sfătuiește pe oameni ca atunci când merg într-o vacanţă să facă tot posibilul să lase telefoanele, mailurile, și toate suprasolicitările care vin din afară şi care conturbă creierul.
Orele din zi la care iei cele mai bune decizii
Când trebuie să iei o decizie importantă, momentul zilei în care te pronunți poate face diferența. Potrivit precizărilor făcute de profesorul Vlad Ciurea, orele la care creierul uman funcționează cel mai bine sunt între 10-12 și 16-18.
“Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect. Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.