Cea mai bună rețetă de chec aperitiv. Un preparat ideal pentru micul dejun
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 02.04.2022 la 22:42
Actualizat pe 02.04.2022 la 22:44
Checul aperitiv este o idee genială pentru micul dejun. Pentru că este un preparat ce poate fi păstrat un timp mai îndelungat și este ușor de făcut, va deveni rapid preferatul tău. Mai jos vă prezentăm o rețetă simplă, dar delicioasă de chec aperitiv!
- Rețetă simplă de chec aperitiv
- Ideal pentru micul dejun
Când te gândești la chec, ai în minte un desert de cele mai multe ori, dar varianta aperitiv este absolut delicioasă. Cu o rețetă simplă de chec aperitiv vei face furori la mesele în familie, dar și la cele mai festive. Acest preparat poate fi adaptat după gusturile fiecăruia, dar noi vă recomandăm unul în care măslinele și gogoșarii murați sunt vedetele.
Rețetă de chec aperitiv
Checul aperitiv poate fi alegerea perfectă pentru un mic dejun consistent și partea bună este că vei economisi mult timp și efort, deoarece îți va ajunge pentru mai multe dimineți.
Ingrediente
- 200 grame măsline tăiate
- 200 grame cașcaval ras
- 200 grame carne sau mezel (opțional)
- 150 grame gogoșar murat
- 150 grame făină
- 6 ouă
- 4 linguri ulei
- 1-1/2 linguriță praf de copt
Mod de preparare
Într-un bol, se pun cele 6 ouă și se bat foarte bine cu mixerul, până devin aerate și își dublează volumul. Se adaugă 150 grame făină, câte puțină, în ploaie, amestecând cu mixerul. Se amestecă până devine omogenă compoziția, după care se adaugă 1-1/2 linguriță praf de copt și se amestecă bine.
La compoziție se adaugă cele 4 linguri de ulei, amestecând până când acesta se încorporează. Nu se amestecă foarte mult, trebuie doar să se combine toate ingredientele.
Pasul următor este adăugarea celor 200 grame de măsline negre și verzi, care au fost tăiate destul de mărunt în prealabil. Se amestecă cu o spatulă, apoi se pun cele 200 grame cașcaval dat prin răzătoare și se amestecă din nou foarte bine. Gogoșarul murat tăiat cubulețe se pune la final.
Compoziția se pune într-o tavă normală de cozonac, unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, distribuită foarte bine, pentru a nu se lipi checul de tavă. Se nivelează compoziția și pentru a se rumeni mai frumos se pot pune și câteva linii de ketchup pe deasupra.
Checul se bagă la cuptor pentru 30-40 minute, sau până când trece testul scobitorii.
Citește și: Rețetă de post din trei ingrediente. Biscuiți cu ovăz și banane