Chef Horia Manea propune o nouă variantă de meniu complet. Cum se prepară cel mai gustos somon cremos la cuptor
De Patrisia Brătan.
Publicat pe 24.10.2025 la 12:06
Actualizat pe 24.10.2025 la 12:06
Chef Horia Manea te învață pas cu pas să prepari un somon cremos la cuptor ca la carte. Bucătarul a propus o nouă variantă de meniu complet, format din starter, fel principal și desert.
- Somon cremos la cuptor după rețeta lui Chef Horia Manea
- Rețeta pas cu pas
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, cuiburi umplute, un fel principal, somon cremos la cuptor, şi un desert, brownie rapid în tigaie.
Cuiburi umplute
1 aluat foitaj
150 g somon
120 g jamon
40 g porumb conservă
15 g semințe susan
150 g cremă de brânză
30 g smântână
3 fire ceapă verde
1 legătură de pătrujel
Sare
Piper
Ulei de măsline
Aluatulse împarte egal, iar fiecare parte se poziționeaza pe fundul unei tăvi de brioșe. Aluatul se unge cu ou, peste care se presară semințele de susan și sare. Se lasă la cuptor, la 170 de grade, pentru 10 minute. Între timp, se pregătește umplutura, călind, la foc mic, jamonul, salamul și porumbul. Se amestecă împreună cu ceapa verde, pătrunjelul, smântâna și crema de brânză. Se condimentează cu sare și piper. Umplutura se adaugă în interiorul cuiburilor.
Somon cremos la cuptor
400 g file de somon
200 g cremă de brânză
70 g roșii uscate
1 legătură mărar
30 g baby spanac
15 g capere
6 g creveți decorticați
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se pregătește sosul, amestecând crema de brânză, roșiile uscate, caperele, spanacul, mărarul, uleiul de măsline, sare și piper. Somonul se lasă la cuptor, acoperit de sos și creveți, pentru 20 de minute, la 200 de grade.
Brownie rapid în tigaie
100 g făină
45 g ciocolată
130 g lapte
45 g cacao
3 ouă
4 g praf de copt
30 g mix de alune
Se amestecă ouăle, laptele, ciocolata topită, pudra de cacao și făina. Compoziția se toarnă în tigaie, în unt, și se lasă la foc timp de 10 minute. La final, se adaugă mixul de alune.



