Homepage » Actualitate » Cod GALBEN de ploaie însoțită de descărcări electrice și grindină! Ce zone sunt afectate

Cod GALBEN de ploaie însoțită de descărcări electrice și grindină! Ce zone sunt afectate

Publicat pe 16.06.2017 la 22:07 Actualizat pe 16.06.2017 la 22:22

Vara a venit, dar vremea rea nu ne dă pace. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploaie însoțită de descărcări electrice și grindină.

Cod GALBEN de ploaie însoțită de descărcări electrice și grindină! Ce zone sunt afectate

Foto simbol

Sursa foto: pixabay

Vara a venit, dar vremea rea nu ne dă pace. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploaie însoțită de descărcări electrice și grindină.

  • COD GALBEN

Avertizarea făcută de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă de la ora 21:25 până la ora 22:30, în cursul zilei de astăzi.

Zonele afectate sunt: Județul Bihor: Oradea, Marghita, Săcueni, Salonta, Abram, Abrămuț, Aștileu, Avram Iancu, Batăr, Biharia, Borș, Brusturi, Buduslău, Căpâlna, Cefa, Ceica, Cetariu, Cherechiu, Chișlaz, Ciuhoi, Ciumeghiu, Cociuba Mare, Copăcel, Derna, Diosig, Dobrești, Drăgești, Gepiu, Girișu de Criș, Hidișelu de Sus, Holod, Husasău de Tinca, Ineu, Lăzăreni, Lugașu de Jos, Mădăras, Mădăraș, Nojorid, Olcea, Oșorhei, Paleu, Popești, Roșiori, Săcădat, Sălacea, Sălard, Sâmbăta, Sânmartin, Sănnicolau Romăn, Sântandrei, Sârbi, Șimian, Șoimi, Spinuș, Tămășeu, Tarcea, Tăuteu, Țețchea, Tileagd, Tinca, Toboliu, Tulca, Vârciorog;

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și averse de ploaie care pot depăși 20 l/mp, posibil grindină de dimensiuni mici. Sistemele convective se deplasează relativ rapid pe direcția V-E.

În toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Vremea pentru următoarele două săptămâni:

BANAT. În perioada 12-20 iunie, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, vremea va fi în general caldă, cu medii ale maximelor de 25…29 de grade și ale minimelor de 11…15 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, estimările indică temperaturi în creștere accentuată, vremea devenind călduroasă; sunt de așteptat valori diurne de 30…32 de grade și nocturne de 15…17 grade, mediat pe regiune.

CRIŞANA. Deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, în perioada 12-20 iunie va fi o vreme în general caldă, cu medii ale maximelor de 24…28 de grade și ale minimelor de 10…15 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, estimările indică temperaturi în creștere, vremea devenind local călduroasă; sunt de așteptat valori diurne de 28…31 de grade și nocturne de 12…16 grade, mediat pe regiune. În special în perioada 16-20 iunie probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată și vor fi intervale în care cantitățile de apă pot fi mai importante.

TRANSILVANIA. În perioada 12-20 iunie se vor înregistra variații termice de la o zi la alta, totuși, pentru cea mai mare parte a regiunii, va predomina o vreme caldă; în medie, temperaturile maxime vor fi de 21...27 de grade, iar cele minime de 8...12 grade, valori mai mici urmând a se realiza în zonele depresionare, mai ales în diminețile de 16 și 18 iunie. Pentru restul timpului, respectiv 21-25 iunie, tendința este de încălzire a vremii, până la valori estimate de 25...29 de grade ziua și 10...14 grade noaptea, în medie regională. Probablilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 17 și 21 iunie când vor fi posibile și perioade în care aversele vor fi mai însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ. Pentru perioada 12-20 iunie, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, vremea va fi în general caldă, cu medii ale maximelor de 23…26 de grade și ale minimelor de 10…14 grade, valori mai mici urmând a se înregistra în diminețile de 16 și 18 iunie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, estimările indică temperaturi în creștere; sunt de așteptat valori diurne de 26…28 de grade și nocturne de 15…17 grade, mediat pe regiune. Mai ales în intervalul 16-20 iunie va crește probabilitatea de apariție a averselor, fiind estimate și cantități de apă importante.

MOLDOVA. În perioada 12-20 iunie va fi o vreme în general caldă cu valori medii ale maximelor de 25...29 de grade, temperaturi mai mici urmând a se înregistra în jumătatea de nord a regiunii în zilele de 15, 17 și 18 iunie. Aceleași variații sunt de așteptat și în privința regimului termic nocturn, caracterizat de valori în marea lor majoritate între 11 și 15 grade. Din 21 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză se estimează o creștere constantă și destul de importantă a temperaturilor, ce se vor situa între 26 și 30 de grade ziua și între 12 și 16 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ va fi relativ ridicată în perioada 17-21 iunie.

DOBROGEA. Pentru perioada 12-20 iunie sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, dar în ansamblu vremea va fi caldă; se vor înregistra medii ale maximelor de 24 la 26 de grade, chiar mai ridicate în după-amiaza de 13 iunie și ale minimelor de 15...17 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință se estimează temperaturi în creștere ușoară, dar constantă, până la o medie de 27...28 de grade la valorile diurne și 17...18 grade la cele nocturne. Averse cu caracter local vor fi în intervalul 14-15 iunie și se estimează o probabilitate în creștere pentru ploi temporare în perioada 17-20 iunie.

MUNTENIA. În intervalul 12-20 iunie, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, vremea se va menține caldă, cu medii ale maximelor de 25…29 de grade și ale minimelor de 12…15 grade, urmând ca în după-amiaza zilei de 13 iunie să se înregistreze valori de 30...33 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, estimările indică temperaturi în creștere ușoară, dar constantă, cu o probabilitate relativ mare pentru o vreme călduroasă în toată regiunea, cu valori diurne de 30…32 de grade și nocturne de 15…17 grade, în medie. La începutul intervalului, ploi în general slabe vor fi pe arii restrânse, doar în perioada 14-15 iunie acestea devenind locale. Probabilitatea pentru ploi cu caracter temporar va fi relativ ridicată și între 17 și 19 iunie.

OLTENIA. În intervalul 12-20 iunie, vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, dar în general va predomina vremea caldă, cu medii ale maximelor de 26…30 de grade și ale minimelor de 12…15 grade, urmând ca în după-amiaza zilei de 13 iunie să se înregistreze, mediat pe regiune, valori de 31...33 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, estimările indică temperaturi în creștere ușoară, dar constantă, cu o probabilitate relativ mare pentru o vreme călduroasă în toată regiunea, cu valori diurne de 30…32 de grade și nocturne de 15…17 grade, în medie. La începutul intervalului ploi în general slabe se vor semnala izolat, mai ales în zona deluroasă. Probabilitatea pentru ploi cu caracter local și temporar va crește între 17 și 19 iunie.

LA MUNTE. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză variațiile termice nu vor fi importante, predominând o vreme caldă. Astfel, sunt estimate temperaturi medii diurne de 16 la 22 de grade și nocturne de 6...10 grade, valori ușor mai scăzute fiind de așteptat în zilele de 15 și 17 iunie. La începutul intervalului, ploi de scurtă durată se vor semnala pe arii restrânse. În perioada 17-21 iunie va crește probabilitatea pentru ploi mai frecvente și local în cantități mai importante.

În articolul
Cod GALBEN de ploaie însoțită de descărcări electrice și grindină! Ce zone sunt afectate
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Calendar Ortodox 4 mai 2024 - Sâmbăta Mare. Ce semnificație are această zi din Săptămâna Patimilor pentru creștini
Stiri interne • la 09:07
Calendar Ortodox 4 mai 2024 - Sâmbăta Mare. Ce semnificație are această zi din Săptămâna Patimilor pentru creștini
  • Sâmbăta Mare este prăznuită în calendarul ortodox, anul acesta, la data de 4 mai 2024
  • Ultima zi din Postul Paștelui și ziua în care se așteaptă Învierea Domnului
  • Ce semnificație are această zi din Săptămâna Patimilor pentru creștini
Tragedie în Sâmbăta Mare, în Neamț! Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren
Stiri interne • la 08:52
Tragedie în Sâmbăta Mare, în Neamț! Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren
  • Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren
  • Ce spun surse din anchetă
Horoscop sâmbătă, 4 mai 2024: Gemenii au nevoie de odihnă
Horoscop zilnic • la 08:21
Horoscop sâmbătă, 4 mai 2024: Gemenii au nevoie de odihnă
  • Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de sâmbătă
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Judecătorii au decis! Paul de România va rămâne în arest provizoriu de Paște
Stiri interne • la 00:15
Judecătorii au decis! Paul de România va rămâne în arest provizoriu de Paște
  • Paul de România rămâne în arest provizoriu de Paște
  • Paul Lambrino este condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa
Ce a postat Alina Marymar, după ce micuțul Lucas a fost înmormântat. Nepotul lui Tzancă Uraganu s-a confruntat cu o boală gravă: „Drum lin...” / FOTO
Showbiz intern • la 00:10
Ce a postat Alina Marymar, după ce micuțul Lucas a fost înmormântat. Nepotul lui Tzancă Uraganu s-a confruntat cu o boală gravă: „Drum lin...” / FOTO
  • Ce a postat Alina Marymar, după ce micuțul Lucas a fost înmormântat
  • Nepotul lui Tzancă Uraganu s-a confruntat cu o boală gravă
Prințișorul de la Tărtășești și soția vizitează doar locațiile de lux. Cei doi știu să se distreze în orice moment / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 23:38
Prințișorul de la Tărtășești și soția vizitează doar locațiile de lux. Cei doi știu să se distreze în orice moment / PAPARAZZI
  • Prințișorul de la Tărtășești și soția vizitează doar locațiile de lux
  • Cei doi știu să se distreze în orice moment
Vezi toate știrile noi
Recomandări
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
recomandare pe observatornews.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
recomandare pe as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Romania TV
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol!  ''Mi se pare aberant''
Romania TV
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol! ''Mi se pare aberant''
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre pensii. Cine sunt românii care nu primesc pensia înainte de Paşte
recomandare pe antena3.ro
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre pensii. Cine sunt românii care nu primesc pensia înainte de Paşte
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
Noua lege a salarizării nu va afecta salariile de la stat. Categoriile de bugetari care primesc majorări semnificative | Anunțul ministrului Muncii
recomandare pe antena3.ro
Noua lege a salarizării nu va afecta salariile de la stat. Categoriile de bugetari care primesc majorări semnificative | Anunțul ministrului Muncii
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
recomandare pe playtech.ro
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
recomandare pe playtech.ro
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Guvernul, îngropat în datorii! Cum sunt afectați angajații de noile împrumuturi ale statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul, îngropat în datorii! Cum sunt afectați angajații de noile împrumuturi ale statului
Vești proaste pentru o categorie de pensionari! Ei NU vor primi pensia înainte de Paște!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești proaste pentru o categorie de pensionari! Ei NU vor primi pensia înainte de Paște!
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
recomandare pe a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Close