Cornulețe cu untură și smântână. Rețetă delicioasă, ca pe vremea bunicii
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 17.06.2022 la 16:04
Actualizat pe 17.06.2022 la 16:05
Un desert ca pe vremea bunicii este reprezentat de cornulețele cu untură și smântână. Încearcă măcar o dată rețeta aceasta și vei realiza că îți dorești să repeți experiența. Fii atent la fiecare pas și vei obține cele mai bune cornulețe pe care le-ai gustat vreodată!
- Cornulețe cu untură și smântână
- Rețetă simplă și delicioasă
Cu o rețetă bună și ingredientele potrivite, poți obține cele mai fragede cornulețe! Cornulețele cu untură și smântănă ca pe vreme bunicii nu dau greș niciodată. Dacă nu ai mai mâncat de mult un astfel de desert, este timpul să-ți răsfeți papilele gustative!
Rețetă de cornulețe cu untură și smântână
Ingrediente
- 200 g smântână
- 200 g untură
- 2 gălbenușuri
- 450 g făină
- coajă de portocale
- esență de vanilie
- 250 g nucă
- 150 g gem de caise
- 100 g zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Pentru aceste cornulețe se recomandă mixarea la robotul de bucătărie. Se adaugă untura, smântâna, gălbenușurile, un praf de sare și aromele. Se amestecă puțin, doar până se omogenizează. Apoi, se adaugă făina și se frământă până se obține un aluat omogen. Vasul se acoperă și se lasă la dospit aproximativ o oră.
Nuca se macină și se amestecă bine cu gemul, până când devine o pastă groasă.
Aluatul dospit se împarte în patru bucâți egale, iar fiecare bucată se întinde într-o foaie rotundă și subțire, de cca 2 mm grosime. Se taie în sferturi și fiecare sfert se taie sub forma de raze, la mărimea pe care o doriți. Se pune o linguriță de umplutură la baza fiecăreia și se rulează câtre vârf.
În tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, se pun cornulețele cu vârful dedesubt, pentru a evita desfacerea în timpul coacerii. Se dau la cuptorul preîncălzit la 160 de grade (cuptor electric cu ventilație), pentru cca 15 minute, până se rumenesc ușor deasupra.
În timp de prima tură de cornulețe se află la cuptor, se pregătesc și restul cornulețelor. Cât sunt fierbinți, cornulețele se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene galben. Desert simplu și delicios