Cotlete de porc cu sos de lămâie după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 02.10.2025 la 14:58
Actualizat pe 02.10.2025 la 14:58
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, rulouri din prosciutto cu roșii și cremă de brânză, un fel principal, cotlete de porc cu sos de lămâie, şi un desert, prăjitură cu banane.
- Cotlete fragede cu sos de lămâie, ca la Chef Horia Manea
- Rețeta cu acel ingredient special de care nu știai
Rețeta rulouri din prosciutto cu roșii și cremă de brânză
Ingrediente:
200 g prosciutto crudo
75 g cremă de brânză
60 g roșii cherry
70 ml pesto
1 ceapă roșie
Mod de preparare:
Se montează rulourile de prosciutto. Feliile se ung cu cremă de brânză, se adaugă roșii, ceapa roșie și sosul pesto. Se rulează și se taie în părți egale.
Rețetă cotlete de porc cu sos de lămâie
Ingrediente:
400 g cotlete de porc
1 legătură pătrunjel
1 lămâie
Sare
Piper
Făină
Ulei de măsline
100 g unt
100 ml vin alb
Mod de preparare:
Cotletele se subțiază cu ajutorul unui ciocan de bucătărie și se condimentează cu sare și piper. Se trec prin făină și se prăjesc în ulei de măsline. Apoi, se adaugă vinul alb, zeamă de lâmâie, sare, piper, unt și pătrunj.
Rețetă prăjitură cu banane
Ingrediente:
2 banane coapte
70 g miere
7 g praf de copt
5 g scorțișoară
2 ouă
50 ml ulei de măsline
100 ml lapte
300 g făină
Mod de preparare:
Bananele pasate se amestecă împreună cu uleiul, laptele, mierea și ouăle. Se amestecă și se continuă cu praful de copt, scorțișoara și făina. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt și făină. Se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 25 de minute.