Couscous cu pulpe de pui şi legume după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat ca la carte
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 30.10.2025 la 13:25
Actualizat pe 30.10.2025 la 13:25
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, o salată de morcovi şi hering marinat, un fel principal, couscous cu pulpe de pui şi legume, sos de vin și usturoi, și un desert, budincă de griş.
- Couscous delicios cu pulpe de pui și legume
- Rețeta chef-ului Horia Manea
Rețetă salată de morcovi şi hering marinat
Ingrediente:
- 250 g morcov
- 200 g hering marinat
- 1 măr verde
- 1 ceapă roşie
- 10 g muştar
- 40 g iaurt grecesc
- 20 ml zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă toate legumele tocate mărunt, împreună cu heringul marinat. Se adaugă muştarul şi iaurtul grecesc şi se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Rețetă couscous cu pulpe de pui şi legume
Ingrediente:
- 50 g pulpe de pui dezosate
- 5 g boia dulce
- 3-5 căţei de usturoi
- 1 ardei kapia
- 2 tije apio
- 1 morcov
- 100 g roşii cherry
- 1 legătură pătrunjel
- 250 g couscous
- 700 ml apă caldă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Pulpele se asezonează cu ulei de măsline, sare şi piper, şi se prăjesc. În sosul rezultat, se adaugă legumele tocate mărunt şi se lasă la călit. Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce. Apoi, se continuă cu couscousul şi apa. Se lasă la fiert şi se adaugă pulpele. La final, se presară pătrunjelul.
Rețetă budincă de griş
Ingrediente:
- 5 ouă
- 75 g zahăr
- 10 g unt
- 100 g griş
- 45 g zahăr
- 900 ml lapte
- 10 g zahăr vanilat
- 10 ml esenţă de rom
- Mix fructe
Mod de preparare:
Se bat albuşurile, apoi se încorporează zahărul, cu ajutorul unui mixer. Ulterior, se adaugă, în ploaie, grişul. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi se introduce la cuptor la 170 de grade, pentru 20 de minute. Între timp, la foc mic, se amestecă zahărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi laptele. Se scoate budinca de la cuptor şi, peste aceasta, se adaugă laptele dulce preparat anterior. Se serveşte alături de fructe.



