Cum alegi vinetele potrivite pentru iarnă. Cum arată cele cu semințe puține și pulpă fragedă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 15.08.2024 la 00:08
Actualizat pe 15.08.2024 la 00:08
A început sezonul vinetelor, iar preparatul preferat al românilor, în această perioadă, este salata. Dacă îți dorești să pregătești vinete coapte pentru iarnă, trebuie să fii atent la câteva detalii care te vor ajuta să le alegi pe cele potrivite, cu puține semințe și pulpă fragedă.
- Cum îți dai seama care sunt vinetele cu puține semințe
- Puțini oameni iau în calcul aceste detalii
Este greu să alegi vinetele potrivite dacă nu știi la ce trebuie să te uiți. Acestea pot arăta bine pe exterior, dar interiorul poate să nu fie așa cum îți dorești. Nu este motiv de îngrijorare, căci există câteva indicii care te ajută să le alegi pe cele potrivite.
Cum alegi vinetele cu puține semințe
Dorința fiecărui iubitor de vinete este ca acestea să aibă cât mai puține semințe și o pulpă cât mai fragedă, mai ales dacă le vei coace, iar pulpa este singura care va rămâne. Totul pornește de la coajă și de la cum arată pe exterior vânăta.
Mai exact, vinetele cu puține semințe sunt cele care au coaja de o culoare închisă, apropiată de negru, lucioasă. Sunt lunguiețe și subțiri, au codița verde și se observă faptul că a fost ruptă de puțin timp.
Dacă vrei să te ferești de vinetele culese cu mai mult timp înainte, trebuie ca acestea să nu aibă codița neagră și răsucită. Acestea sunt amare și nu au fost crescute corespunzător. De asemenea, vinetele umflate și care par foarte cărnoase au foarte multe semințe.
La ce temperatură se coc vinetele
Temperatura la care coci vinetele este un factor foarte important când vine vorba despre gustul pe care îl vor avea când le vei servi. Dacă le coci în cuptorul electric și ai posibilitatea de seta temperatura exactă, cea mai potrivită este de 230 de grade Celsius.
Dacă le coci afară pe un grătar, tot ce trebuie să faci este să fii atent ca vinetele să nu ajungă în flacăra focului sau aproape de aceasta. Este recomandat să nu le ții foarte mult la copt, pentru a nu deveni amare.
Citește și: De ce trebuie să consumi alimente amare. Proprietățile uimitoare pe care le au pentru organism