Cum faci cea mai bună plăcintă cu avocado. Rețeta americană pe care trebuie să o încerci
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.02.2024 la 09:36
Actualizat pe 16.02.2024 la 09:36
Dacă nu ai idee ce sa mai gătești pentru cei dragi, noi îți propunem să încerci această rețetă americană de plăcintă cu avocado. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
- Rețeta americană de plăcintă cu avocado
- Preparatul pe care trebuie să îl încerci
Această rețetă este simplu de preparat și nu o să îți vină să crezi cât de gustoasă este. Fă-i pe cei apropiați să se bucure de mâncarea gătită de tine și să te laude pentru o astfel de gustare.
Rețeta americană de plăcintă cu avocado
Ingrediente:
Pentru crustă:
1 ¼ căni de făină
½ cană de unt rece tăiat în bucăți mici
½ linguriță de sare
4-6 linguri de apă rece
Pentru umplutură:
2 avocado maturi
1 lime (suc și coajă)
½ ceapă roșie, tocată fin
2 căței de usturoi, mărunțiți
½ ardei iute (opțional), tocat fin
sare și piper negru măcinat, după gust
două linguri de coriandru proaspăt tocat
Mod de preparare:
- amestecă, într-un castron mare, făina și sarea.
- adaugă untul și folosește un cuțit sau o furculiță pentru a-l încorpora în făină până când amestecul devine mărunt.
- adaugă apă, o lingură la un moment dat, amestecând ușor după fiecare adăugare, până când aluatul începe să se lege.
- adună aluatul și formează o bilă, apoi înfășoară-l în folie de plastic și lasă-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.
- taie avocado-urile în jumătăți, îndepărtează sâmburele și scoate pulpa într-un castron mare.
- adaugă sucul și coaja de lime, ceapa roșie tocată, usturoiul, ardeiul iute (dacă folosești) și coriandrul tocat.
- folosește o furculiță sau un blender pentru a zdrobi avocado-ul și a amesteca totul până când obții o pastă omogenă.
- pune sare și piper după gust și, dacă este necesar, adaugă mai mult suc de lime sau coriandru în funcție de preferințele tale.
- preîncălzește cuptorul la 180°C.
- scoate aluatul din frigider și împarte-l în două părți egale.
- rulează fiecare bucată de aluat pe o suprafață presărată cu făină și întinde-o într-o foaie subțire care să se potrivească într-o tavă de plăcintă unsă.
- pune umplutura de avocado pe prima foaie de aluat și nivelează-o uniform și acoperă cu a doua foaie de aluat și presează marginile pentru a sigila plăcinta.
- coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când crusta este frumos rumenită.
- după ce este coaptă, scoate plăcinta din cuptor și lasă-o să se răcească puțin înainte de a o tăia și de a o servi, scrie dcnews.ro.
Citește și: Ce poți face cu cojile de la avocado. Trucurile simple pentru înfrumusețare