Cum faci cele mai gustoase biluțe fără coacere cu iaurt și cocos. Desertul care se prepară rapid, fără prea mult efort

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.06.2025 la 16:23
Actualizat pe 08.06.2025 la 16:23
Dacă vrei un desert răcoros, simplu și delicios, încearcă biluțele fără coacere cu iaurt și cocos. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, nu pornești cuptorul și totul e gata în mai puțin de 15 minute.
- Desert simplu și delicios
- Biluțe cu iaurt și cocos, gata în câteva minute
Acest desert este perfect pentru zilele toride, pentru gustări rapide sau pentru atunci când vrei ceva dulce fără prea multă bătaie de cap. Tot ce trebuie să faci e să combini iaurtul cu biscuiți măcinați și fulgi de cocos, să modelezi compoziția biluțe și să lași totul la rece.
Cum faci cele mai gustoase biluțe fără coacere cu iaurt și cocos
Ingrediente:
100g pișcoturi
100g iaurt grecesc
30 ml cafea rece sau lapte
Miere de albine, după gust
20g fulgi de cocos
Opțional: 6 picături de esență de rom
Mod de preparare:
Zdrobește fin pișcoturile și amestecă-le cu iaurt, cafea, miere și, opțional, esența de rom.
Formează 10 biluțe din compoziție cu mâinile umede.
Tăvălește biluțele prin fulgi de cocos.
Lasă-le la frigider peste noapte sau până la servire.
Rețetă de tort rapid fără coacere
Ingrediente:
1 litru lapte
1 cană făină de grâu
2 pachete budincă de vanilie
4 gălbenușuri ou
200 g unt
150 g zahăr
10 g zahăr vanilat
200 g biscuiți
Zahăr pudră pentru decor, după gust
Mod de preparare:
- amestecă 500 ml de lapte cu făina, pudra de budincă și gălbenușurile până vei obține o compoziție omogenă.
- fierbe restul de 500 ml de lapte cu untul și zahărul
- toarnă amestecul pregătit anterior în laptele care fierbe, amestecând continuu.
- lasă crema să fiarbă la foc mic până când se îngroașă.
- așează un strat de biscuiți pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
- adaugă un strat de biscuiți în tava și acoperă-i cu crema ușor călduță, apoi adaugă un al doilea strat de biscuiți.
- presează ușor stratul superior de biscuiți.
- lasă tava în frigider pentru câteva ore (ideal peste noapte).
- presară zahăr pudră pe tort înainte de servire.