Cum să dezinfectezi buretele de vase. Există 2 metode eficiente
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 08.07.2024 la 11:54
Actualizat pe 08.07.2024 la 11:54
Deși multe persoane trec cu vederea acest lucru, buretele de vase trebuie dezinfectat regulat. Acesta poate să devină un loc favorabil pentru formarea bacteriilor, astfel că trebuie să te asiguri că eviți acest lucru. Iată două metode eficiente de dezinfectare a buretelui de vase.
- Cum dezinfectezi ușor buretele de vase
- Sfaturi pentru o curățenie exemplară
Bucătăria necesită o atenție sporită când vine vorba despre curățenie. Bacteriile îți pot pune viața în pericol în acest context, astfel că este important să elimini orice obiect care ar putea deveni un focar. Buretele de vase poate fi pe această listă.
Cum să dezinfectezi buretele de vase
Buretele de vase poate fi un pericil pentru sănătate dacă nu este curățat la timp și în mod corect. De asemenea, mirosul urât este foarte des întâlnit în cazul în care ai un burete în bucătărie care nu a fost curățat corespunzător. Toate acestea favorizează dezvoltarea bacteriilor și devin o problemă pentru sănătate.
Cum să cureți buretele cu 2 obiecte
Prima metodă este foarte simplă ș necesită doar două obiecte, foarte ieftine de altfel. Este vorba despre apa oxigenată și un box încăpător. Tot ce trebuie să faci este să pui buretele în bol și peste el să torni apa oxigenată.
Este important să îl ții acolo aproximativ jumătate din zi pe o parte, iar mai apoi să îl întorci pe cealaltă. La final trebuie să îl clătești bine cu apă, astfel încât să se elimine soluția din el.
Cum să cureți buretele cu oțet
O altă metodă eficientă prin care poți să cureți cu succes buretele de vase este să folosești oțet. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești apa oxigenată de la metoda 1 cu oțetul. Acesta își va face treaba singur, iar sarcina ta este să îl întorci de pe o parte pe cealaltă.
Cât de des se curăță buretele de vase
Buretele de vase este unul dintre cele mai folosite obiecte din bucătărie, dar și din acest punct de vedere lucrurile diferă. Așadar, dacă îl folosești mai des, firește, trebuie curățat mai des. În medie, acesta ar putea fi dezinfectat o dată al două săptămâni, astfel încât să te asiguri că îl menții mereu curat și departe de bacterii.