Cum să scapi de facturile mari la curent. O familie a investit 10.000 de euro, acum are energie gratis! "Nu mai depindem de nimeni"
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 17.09.2022 la 11:03
Actualizat pe 17.09.2022 la 11:03
Creșterile tarifelor pentru facturile la energie au stârnit revolta oamenilor, după ce au ajuns la prețuri alarmante. Din acest motiv, lumea a căutat diferite metode, fie de economisire a energiei, fie de reducere a prețului facturilor, pentru a nu fii victimele crizei de energie. Dincolo de economisire sau reducere, o familie a descoperit o metodă care i-a ajutat să beneficieze de curent gratuit.
- Criza de energie electrică din lume îi pune pe oameni în situația de a căuta alternative
- O familie din Tuzla a obținut energie electrică gratuit
După ce majoritatea oamenilor încearcă să economisească energia electrică chiar și prin renunțarea la anumite electrocasnice, o familie din Tuzla a dat lovitura, în acest sens. Aceștia au reușit să scape de facturile de curent, prin crearea unui sistem care produce energie electrică gratuit. Sistemul a costat peste 30.000 euro și se află pe o insulă artificială din portul Constanța.
Metoda prin care constănțenii au obținut energie electrică gratuit
Sistemul plutitor de producere a energiei fotovoltaice reprezintă o premieră în Constanța. Acesta a fost poziționat pe o insulă artificială din apropierea danelor de barje. Prețul pentru realizarea sistemului a fost de peste 30.000 de euro și a fost finanțat din fondurile proprii ale portului. După succesul acestuia, oamenii plănuiesc să îl extindă și în zonele unde nu există acces la energie electrică. Sistemul plutitor de producere a energiei a fost realizat în 4 luni și reprezintă un adevărat succes.
Panourile fotovoltaice îi scutește pe locuitori de facturile mari la curent
Panourile fotovoltaice reprezintă un adevărat avantaj pentru locuitorii orașului. Acestea rezistă la condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi valuri de 1 metru înălțime. De asemenea, are în dotare flotoare, panouri solare, sisteme care sotochează energia și admite transmisia datelor. Din punct de vedere al capacității, acestea sunt construite să producă 15.000 kw pe an.
Directorul portului Constanța spune despre panouri că sunt accesibile zonelor de dezvoltare:
Această metodă de producere a energiei electrice a fost un succes real, astfel că a fost adoptat și de instituții publice, cum ar fi clădirea baroului de avocați, care a pus panouri pe acoperiș.
Eolienele verticale, o altă metodă de economisire a energiei electrice
Cu o investiție de 6.000 euro, Bogdan Dicu a achiziționat două eoliene verticale, în Techirghiol:
Mai mult decât atât, o familie din Tuzla a inevestit 10.000 euro în panourile fotovoltaice: