Cum se ascute răzătoarea. Trucul simplu la care pot apela gospodinele
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 29.10.2023 la 14:13
Actualizat pe 29.10.2023 la 14:13
Răzătoarea este un obiect nelipsit din bucătăria modernă și este foarte utilă pentru tăierea legumelor. Odată cu trecerea timpului, ea nu mai are același randament și va trebui ascuțită. Dacă nu ai pilă sau piatră de ascuțit, există o metodă simplă la care poți apela.
- Cum se ascute răzătoarea
- Trucul simplu și rapid
Răzătoarea este un obiect nelipsit din bucătăria modernă a zilelor noastre și nu poate să lipsească. Cu trecerea timpului, ea poate să nu mai aibă același randament ca în primele luni de folosință și trebuie să fie ascuțită. Acest proces poate prelungi durata de viață a acesteia și poate face tăierea mai eficientă. Iată cum poți ascuți o răzătoare într-un mod foarte simplu.
Cum se ascute răzătoarea de bucătărie
Pentru a ascuți răzătoarea de bucătărie, ai nevoie de un singur lucru, iar procesul va fi unul simplu. Poți folosi un un bol de ceramică, iar în câteva minute vei reuși să îmbunătățești felul în care taie răzătoarea ta.
Alege un bol de ceramică sau un vas de sticlă care să fie suficient de mare pentru a acoperi întreaga suprafață a răzătoarei. Întoarce răzătoarea cu partea care trebuie ascuțită în sus. Folosește partea neascuțită a răzătoarei și freacă-o pe suprafața bolului de ceramică sau a vasului de sticlă. Apasă ușor și freacă răzătoarea în mișcări circulare sau în linii drepte, în funcție de preferința ta, dar asigură-te că acoperi întreaga suprafață a acesteia.
Continuă să frece răzătoarea pe suprafața ceramică sau de sticlă timp de câteva minute, până când vei observa o îmbunătățire a ascuțimii. Este posibil să vezi mici particule de metal sau de ceramică căzând în bol, ceea ce este normal.
Curăță răzătoarea după ascuțire
După ce ai ascuțit răzătoarea, ea trebuie să fie curățată pentru a îndepărta reziduurile metalice sau ceramice din timpul procesului de ascuțire. Se clădește foarte bine cu apă și săpun. Testează răzătoarea pentru a vedea dacă este suficient de ascuțită pentru a tăia alimentele în mod eficient.
Dacă nu ești mulțumit de rezultat, poți repeta procesul de ascuțire. Este important să fii atent în timpul acestui proces, pentru a evita rănirea. De asemenea, asigură-te că răzătoarea este complet curată înainte de a o folosi pentru a tăia alimente.
CITEȘTE ȘI: Ce verdeață se pune la mâncarea de cartofi. Secretul aromei speciale