Dacă suferi de anumite afecțiuni și pui leuştean în mâncare, renunță la acest obicei. Pe lângă beneficii, această plantă are și multiple contraindicații
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.09.2022 la 23:41
Actualizat pe 17.09.2022 la 23:58
Motivul pentru care nu este indicat să pui leuștean în ciorbă. Pe lângă beneficiile pe care le are, această plantă aromatică are și multiple contraindicații, mai ales dacă suferi de unele afecțiuni. Iată de ce ar trebui să renunți să mai pui această plantă în mâncarea pe care o consumi.
- Dacă suferi de anumite afecțiuni și pui leuştean în ciorbă, renunță la acest obicei
- Pe lângă beneficii, această plantă are și multiple contraindicații
Atrunci când gătesc, cele mai multe gospodine aleg să folosească leuștean, pentru că este o plantă ce dă o aromă deosebită mâncării dar și pentru că are și multiple beneficii pentru sănătate. Deși aceasă plantă este una foarte cunoscută, utilizată de peste 500 de ani, atât în bucătărie, cât și ca plantă medicinală, este contraindicat consumul ei persoanelor care suferă unele afecţiuni.
Dacă suferi de anumite afecțiuni și pui leuştean în ciorbă, renunță la acest obicei
Este bine știut faptul că leușteanul are multiple beneficii pentru sănătate, însă consumul acestei plante poate avea și efecte negative dacă este consumat de persoane care suferă de anumite afecțiuni. Așadar, potrivit specialiștilor, leușteanul are un efect iritativ în infecțiile renale, dacă este consumat în cantităţi mari şi pe perioade lungi de timp.
De asemenea, nu este recomandat consumul acestei plante atunci când sunteți însărcinată, sau știți că suferiți de hipertensiune pentru că această plantă poate creşte uşor nivelul sodiului din sânge şi, implicit, tensiunea.
Așadar, persoanelor care suferă de afecțiunile de mai sus, le este recomandat să evite consumul de leuştean indiferent de mâncarea în care consumă fie că vorbim de supe, tocăniţe, sau diferite mixuri de legume.
Care sunt beneficiile consumului de leuștean
Pentru persoanele care nu au afecțiunile enumerate anterior, consumul de leuștean are multiple beneficii pentru sănătate.
Această plantă aromatică ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă inflamaţia tractului urinar, ameliorează durerile de stomac. Este folosită și pentru a scăpa de diaree, crampe abdominale, vărsături, gaze intestinale și balonare.
De asemenea este recomandt să fie consumat de doamne și domnișoare în acea perioadă a lunii pentru că ameliorează durerile menstruale şi reglează ciclul menstrual.
Se folosește și în tratarea bronşitei şi a virozelor de sezon, dar și sub formă de cremă, poate ajuta la ameliorarea simptomelor psoriazisului sau acneei. Are proprietăți care fac pielea mai catifelată, și îi conferă un aspect sănătos și frumos.
Potrivit specialiștilor, sunt studii care arată că leușteanul este eficient în inhibarea creșterii celulelor canceroase scuamoase din zona capului și de pe gât.
Citește și: Ingredientul care strică mâncarea în frigider chiar și după o zi. Nu te așteptai la așa ceva