Dalai Lama își cere scuze după ce i-a cerut unui băiat să îi "sugă limba". Imaginile virale au șocat întreaga lume / VIDEO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.04.2023 la 13:39
Actualizat pe 10.04.2023 la 13:39
Dalai Lama a avut o primă reacție după scandalul în care a fost implicat. Imaginile în care liderul spiritual i-a cerut unui băiat să îi "sugă limba" au devenit virale și au șocat întreaga lume. Ce spune cel mai important lider spiritual budist despre incidentul petrecut.
- Dalai Lama își cere scuze după ce i-a cerut unui băiat să îi "sugă limba"
- Imaginile virale au șocat întreaga lume
Dalai Lama, considerat cel mai înalt grad spiritual din Tibetul secolului XVII-lea si până în secolul al XX-lea, și-a cerut scuze băiatului și familiei sale, echipa sa spunând că „deseori îi tachinează pe oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș”.
Dalai Lama își cere scuze după ce i-a cerut unui băiat să îi "sugă limba"
În videoclipul devenit viral pe rețelele de socializare, Dalai Lama este surprins la un un eveniment, sărutând un băiat pe buze, înainte de a mângâia bărbia copilului. Apoi, liderul spiritual l-a mângâiat pe băiat pe braț și i-a spus: „Suge-mi limba”. Liderul spiritual budist a fost surprins în timp ce a scos limba, băiatul s-a apropiat, iar mai apoi clipul a fost decupat, așadar, continuarea nu poate fi văzută.
Dalai Lama, laureat al Premiului Nobel, a petrecut mai bine de șase decenii în exil. În prezent, ajuns la vârsta de 87 de ani, predică în nordul Indiei.
Nu este pentru prima dată când Dalai Lama face o "gafă"
Câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace și-a cerut scuze și în 2019, pentru că a spus în mod controversat, dacă succesorul său ar fi o femeie, „ea ar trebui să fie atrăgătoare”. „Dacă vine o femeie Dalai Lama, ar trebui să fie mai atractivă”, a spus el pentru BBC într-un interviu.
Luna trecută, Dalai Lama a numit un băiat mongol în vârstă de opt ani, născut în SUA, drept al 10-lea Khalkha Jetsun Dhampa Rinpoche, al treilea cel mai înalt rang în budismul tibetan. Beijingul l-a acuzat pe Dalai Lama că stimulează separatismul în Tibet și nu recunoaște Administrația Centrală Tibetană (CTA), care reprezintă aproximativ 100.000 de tibetani exilați care trăiesc în aproximativ 30 de țări, inclusiv India, Nepal, Canada și SUA.
Citește și: Dalai Lama s-a vaccinat anti-COVID-19. Liderul spiritual tibetan încurajează oamenii să-i urmeze exemplul