Elevii dintr-un oraș din România nu vor mai putea să chiulească de la școală. Aceștia ar putea fi opriți de un soft unic în țară
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.09.2022 la 16:34
Actualizat pe 23.09.2022 la 16:34
Elevii dintr-un oraș din România nu vor mai putea să chiulească de la școală, după ce anumite școli au luat decizia de a implementa un soft care îi va împiedica să facă acest lucru. Mai mult decât atât, elevii nu vor mai putea nici să își motiveze absențele pe baza unor scutiri medicale fictive.
- Elevii dintr-un oraș din România nu vor mai putea să chiulească de la școală
- Școlile vor fi dotate cu un soft unic în țară
Un oraș din România a luat decizia de a împlementa un soft unic în țară, în școli. Acesta va avea scopul de a detecta dacă elevii au încercat să își motiveze absențele cu scutiri medicale semnate de altcineva, decât de medicul de familie. Mai mult decât atât, conducerea școlilor vor avea acces la bazele de date ale medicilor de familie la care sunt înscriși elevii.
Elevii, împiedicați de un soft unic să mai chiulească de la școală
Școlile din Timișoara au luat decizia de a implementa un soft unic în țară, special pentru a controla prezența elevilor la cursuri. Mai exact, acesta îi va impiedică pe elevi să își motiveze absențele cu scutiri medicale semnate de altcineva decât de medicul de familie, și vor avea accea la bazele de date medicale ale medicilor unde elevii sunt înscriși.
Pentru a controla prezența elevilor în școli și pentru a elimina absențele motivate cu scutiri false, medicii din cabinetele școlilor și medicii de familie ale elevilor, vor lucra împreună pentru a realiza dosarul medical al unui pacient. Mai mult decât atât, serviciile medicale din pestr 40.000 de școli din Timișoara vor fi îmbunătățite, o dată cu implementarea acestui soft unic în țară.
Cadrele medicale din școli vor fi intruite în acest sens
Pentru un demers cât mai eficient al lucrurilor, cadrele medicale din școli vor fi intruite și pregătite pentru digitalizarea sistemului medical. Acest nou proiect include și folosirea unei baze de date, integrarea unei platforme în ceea ce privește istoricul medical, unde vor activa atât medici specialiști, cât și cei de familie. De asemenea, aceștia vor acea la dispoziție și o aplicație mobilă, pentru a putea accesa fișa medicală a pacientului.
Citește și: Veste bună în România. Se dă ajutor de 500 de lei pentru elevi. Ce condiții trebuie să îndeplinească