Fasole cu pui în stil mexican, după rețeta lui Horia Manea. Ingrediente și mod de preparare
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 03.12.2025 la 16:04
Actualizat pe 03.12.2025 la 16:04
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, cremă de măsline verzi cu nucșoară, un fel principal, mâncărică de fasole cu pui în stil mexican şi un desert, aluat foitaj cu cremă de brânză și afine.
- Cum gătește Horia Manea fasole cu pui în stil mexican
- Rețetă ușoară și rapidă
Cremă de măsline verzi cu nucșoară
- 1 felii de pâine
- 150 g măsline verzi
- 100 g brânză feta
- 1 legătură pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- O jumătate de lămâie
- 15 g unt
- Nucșoară proaspătă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-un chopper, se amestecă măslinele, brânză feta, pătrunjel, usturoi, nucșoară rasă, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper. Crema se servește pe pâine prăjită în unt.
Mâncărică de fasole cu pui în stil mexican
- 450 g piept de pui
- 28 g unt
- 1 ceapă galbenă
- 5 g mix 4 de condimente
- 3-4 căței de usturoi
- 3 g chimion
- 8 g făină
- 240 ml lapte
- 424 g fasole
- 100 g cheddar
- 6 tortilla de porumb
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Puiul se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper, chimion și mix de condimente. Apoi, se prăjește în ule de măsline. În sucul rezultat, se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă condimente, apoi, se continuă cu făina, laptele, cașcavalul, fasolea și puiul. La final, se adaugă și bucăți de taco, unt și pătrunjel.
Aluat foitaj cu cremă de brânză și afine
- 1 aluat foitaj
- 1 ou
- 80 g cremă de brânză
- 110 g dulceață de afine
- 40 g fulgi de migdale
- Zahăr pudră
Aluatul foitaj se împarte în două. O parte se unge cu cremă de brânză, se adaugă dulceața de afine. Se acoperă cu cea de-a doua parte. Apoi, se taie pe lung, în părți subțiri, sub formă de sărățele. Fiecare parte se răsucește și se împletește. Trandafirii se ung cu ou, se adaugă fulgi de migale și se introduc la cuptor la 180 de grade, pentru 12 minute.



