”Înainte îşi creşteau nepoţii, iar acum nu pot să se ridice să bea o cană cu apă”. Beatrice Mahler, explicații despre cazurile ”long COVID”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 09.01.2022 la 13:21
Actualizat pe 09.01.2022 la 13:21
Cu siguranță ați auzit în ultima vreme măcar o singură dată termenul de ”long COVID”. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat ce înseamnă, de fapt, această situație și ce se întâmplă, de cele mai multe ori, cu persoanele care se confruntă cu astfel de cazuri.
- Ce este, de fapt ”long COVID”
- Cât durează recuperarea
- Persoanele cu forme grave s-au ales cu infecții respiratorii
Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a explicat că, în momentul de față, la noi în țară, sunt din ce în ce mai multe cazuri de ”long COVID”. Iată la ce se referă această situație!
Beatrice Mahler, explicații despre cazurile ”long COVID”
Cazurile de ”long COVID” apar atunci când nu mai ești diagnosticat cu noul coronavirus, ai trecut deja prin boală, însă simptomele şi sechelele persistă. Beatrice Mahler a explicat că la Institutul ”Marius Nasta” din București vin foarte mulți pacienți cu o astfel de situație.
De asemenea, specialistul a subliniat faptul că e important ca toți oamenii care au trecut prin boală să meargă ulterior, la consult, individual. Pe de altă parte, situația nu este atât de roz la persoanele care au avut forme mai grave ale bolii.
Persoanele cu forme grave s-au ales cu infecții respiratorii
Așadar, persoanele care au avut forme mai grave de coronavirus și care au necesitat spitalizări de lungă durată, se pot confrunta cu astfel de situații. În cazul lor, s-au ales cu infecţii respiratorii destul de grave, infecții care le-au schimbat viața pentru totdeauna.
Atunci când a fost întrebată care a fost cea mai lungă spitalizare la „Marius Nasta”, managerul Beatrice Mahler a mărturisit că au fost mai mulţi pacienţi care au stat internaţi în jur de două luni.