Ingredientul cu care să înlocuiești oul in maioneză. Preparatul va ieși gustos și va avea o textură pufoasă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.11.2022 la 14:03
Actualizat pe 23.11.2022 la 14:03
Pe data de 15 noiembrie a început postul Crăciunului așadar, gospodinele care aleg să postească, sunt atente ca în perioada de 40 de zile să pregătească mâncăruri care să nu conțină produse de origine animală. Însă, dacă vi s-a făcut poftă de maioneză, dar țineți cu post, ei bine, noi vă spunem care este ingredientul cu care puteți înlocui oul. Nu vă faceți griji, preparatul va ieși gustos și va avea o textură pufoasă.
- Ingredientul cu care să înlocuiești oul in maioneză
- Preparatul va ieși gustos și va avea o textură pufoasă
Maioneaza, despre care știm că este făcută din gălbenuș de ou, are și ea variante vegane, la fel de gustoase. Ingredientul cu care să înlocuiești oul in maioneză. Preparatul va ieși gustos și va avea o textură pufoasă.
Cu ce să înlocuiești oul în maioneză
Ouăle folosite în rețeta clasică de maioneză pot fi înlocuite cu avocado, cartofi sau chiar pufuleți. Este foarte ușor de preparat, nu vei avea nevoie de foarte mult timp ca să o pregătești și la final, veți obține o pastă cu același gust ca cel al maionezei tradiționale.
Rețetă de maioneză pe bază de avocado
Ingrediente:
2 avocado bine copți;
2 lingurițe muștar;
2 lingurițe zeamă de lămâie;
100 ml ulei de floarea soarelui;
praf de sare.
Mod de preparare:
- într-un blender se pun cei doi avocado, muștarul, zeama de lămâie și praful de sare și se mixează amestecul până când se obține o pastă omogenizată. Se adaugă apoi uleiul de floarea soarelui treptat, câte puțin, în compoziție și se mixează în continuare.
Rețetă de maioneză pe bază de cartofi
Ingrediente:
2 cartofi medii;
2 linguri suc de lămâie;
1 lingură muștar;
2-3 linguri ulei de floarea soarelui;
sare.
Mod de preparare:
- se spală cartofii foarte bine și se pun la fiert cu tot cu coajă, apoi se adaugă în apa din vasul de bucătărie cu cartofi puțină sare. După ce se scot cartofii din apă, se lasă la răcit. Se curăță apoi cartofii de coajă și se pasează cu ajutorul unui instrument de bucătărie ușor de manevrat. Adăugați sare, muștar și zeamă de lămâie în cartofii pasați și amestecați bine până la omogenizare. Adăugați apoi câteva linguri de ulei de floarea soarelui și se amestecați pasta ușor.
Rețetă de maioneză pe bază de pufuleți
Ingrediente
jumătate de pungă de pufuleți cu sare;
100 ml ulei;
1 lingură de muștar.
Mod de preparare:
Se pun pufuleții într-o strecurătoare mare.
Se trec pufuleții sub un jet de apă rece, pentru a se înmuia.
Se lasă pufuleții la scurs, după care se introduc în blender și se mixează.
Se adaugă muștar și ulei, treptat, în cantități mici, continuând să mixăm amestecul.
Citește și: Pizza de post, făcută rapid din câteva ingrediente. E gata în mai puțin de 10 minute