Ingredientul pentru cea mai bună plăcintă cu mere. Așa o faci să aibă un gust special
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 03.11.2022 la 13:49
Actualizat pe 03.11.2022 la 13:49
Dacă îți e dor de gustul copilăriei și ai rămas în pană de idei la capitolul dulciuri, îți prezentăm cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere. Delicioasă și ușor de preparat, această rețetă este pe placul tuturor, dar are un secret de care nu multe gospodine știu.
- Ingredientul pe care orice gospodină trebuie să îl adauge în plăcinta cu mere
- Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere
Printre cele mai apreciate rețete, se numără și plăcinta cu mere, un desert ușor de preparat, care îți va aminti de gustul copilăriei. Cu toate acestea, există un ingredient care îi va da un gust aparte, dar de care nu multe gospodine știu.
Rețeta clasică de prăjitură cu mere conține un ingredient de care este probabil ca toată lumea să fie uitat, fiind mai degrabă înlocuit cu un alt produs. Mai exact, este vorba de untură, care, între timp, a fost eliminată din rețetă, iar în locul său a fost adăugat untul.
Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere
Ingrediente pentru blat:
- jumătate de kilogram de făină
- două plicuri de zahăr vanilat
- 125 de grame de zahăr praf
- 180 grame de untură
- două ouă
- două linguri de smântână
- un praf de sare
Ingrediente pentru compoziție:
- două kilograme de mere
- 60 grame de nuci
- o coajă rasă de la o lămâie
- esență de vanilie
- o linguriță de scorțișoară
- 200 grame de zahăr
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește aluatul format. Se amestecă toate ingredientele într-un bol, iar mai apoi se frământă aluatul. Important este ca aluatul să nu fie frământat prea mult, pentru că se poate întări după ce este scos de la cuptor.
După ce aluatul este gata, se împarte în două părți egale, iar mai apoi se împachetează în folie alimentară. Cele două părți trebuie lăsate la rece cel puțin o oră.
Între timp, poate fi pregătită umplutura. Se taie merele și se rad, iar mai apoi se adaugă esența de vanilie. Se adaugă și nucile, iar mai apoi se poate asambla desertul. Se întinde prima foaie într-o tavă care a fost tapetată dinainte cu hârtie de copt.
Este important ca înainte să fie adăugată umplutura, prima foaie să fie înțepată cu ajutorul unei furculițe. Se pun merele, dar și nuca, puțină coajă de lămâie, iar la final scorțișoara.
Se pune cea de-a doua foaie de plăcintă și se completează cu restul de umplutură. Înainte de a fi pusă la rumenit, se unge stratul de deasupra cu ou și se lasă la cuptor pentru 50 de minute, la o temperatură de 170 de grade.