Instagram testează funcția care te ajută să nu apreciezi postări vechi din greșeală. Ce presupune
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 07.10.2026 la 18:47
Actualizat pe 07.10.2026 la 18:47
Instagram ar pregăti o schimbare, mai exact este vorba despre funcția care te ajută să nu mai apreciezi postări vechi din greșeală atunci când intri pe profilul cuiva. Această opțiune ar putea permite o sesiune în care să nu poți da like, comenta, trimite mesaje sau vedea Story-uri.
- Instagram pregătește o schimbare
- Compania testează funcția care te ajută să nu mai apreciezi postări vechi din greșeală
Instagram dezvoltă intern o posibilă funcție nouă care pare creată special pentru a permite să nu apreciezi postări atunci când ești pe profilul cuiva. Alessandro Paluzzim cunoscut pentru anunțarea unor funcții aflate în dezvoltare, a postat pe X capturi cu ceea ce ar putea fi noua funcție Instagram, numită r„ead-only mode” („mod doar pentru vizualizare”).
Instagram ar pregăti o schimbare
Potrivit capturilor de ecran făcute publice de Alessandro Paluzzi, această opțiune permite o sesiune în care „nu poți da like, comenta, trimite mesaje, urmări conturi sau vedea Stories”, pe Instagram.
Utilizatorii ar putea naviga pe platformă fără „să lase vreo urmă” care să arate că au intrat pe profilul cuiva, scrie engadget.com. Funcția ar putea fi folosită doar de abonații Plus.
Meta a lansat un abonament plătit, cel Plus, pentru Instagram, Facebook și WhatsApp, care permite folosirea unor funcții suplimentare, cum ar statistici despre audiență, personalizarea profilului și reacții speciale.
Una dintre funcții presupune că utilizatorul poate vedea de câte ori i-au fost revăzute Story-urile, de a le păstra vizibile pentru 24 de ore și de a personaliza fontul profilului și pictograma aplicației.
Ce a transmis compania
Totuși, un purtător de cuvânt al Instagram a declarat pentru sursa citată mai sus că modul „read-only” este „doar o explorare internă și nu este testat deloc în exterior”. Prin urmare, ar exista șanse mici ca funcția să fie lansată, dacă asta se va întâmpla vreodată. Platformele testează regulat funcții care uneori nu ajung niciodată la utilizatori.
Totuși, dacă această funcție ar fi lansată, specialiștii spun că ar putea exista și riscuri, mai exact posibile cazuri de hărțuire online, asta dacă utilizatorii folosesc în alte scopuri această funcție, în cazul în care va fi lansată. Experții spun că Instagram ar trebui să ia în calcul și acest risc, dacă va apărea funcția de „read only”.
Citește și: Schimbare de ultimă oră la Instagram! Actualizarea care îi va supăra pe utilizatorii acestei rețele sociale


