ÎNTREBAREA ZILEI: DUMINICĂ - De ce este periculos să mănânci cartofi verzi?
Publicat pe 29.03.2015 la 13:20 Actualizat pe 29.03.2015 la 14:29
Cu siguranţă ai mâncat cel puţin o dată un cartof verde, însă după ce vei afla cât de periculos poate fi pentru sănătatea ta, vei fi mai atent atunci când mergi la cumpărături. Din cauza lor, s-au înregistrat chiar şi decese în lume.
Cu siguranţă ai mâncat cel puţin o dată un cartof verde, însă după ce vei afla cât de periculos poate fi pentru sănătatea ta, vei fi mai atent atunci când mergi la cumpărături. Din cauza lor, s-au înregistrat chiar şi decese în lume.
Cartofii verzi arată aşa din cauza cantităţii de clorofilă pe care o conţin. Cercetătorii trag un semnal de alarmă şi spun că aceşti cartofi, cei de culoare verde, au cantităţi semnificative de solanină, o substanţă considerată a fi un produs chimic extrem de toxic.
Solanina poate provoca greaţă, dureri de cap, diaree, vărsaturi, dar şi alte maladii. Acestea sunt simptomele otrăvirii care apar în urma consumului de cartofi verzi:
- diaree;
- puls scăzut;
- delir;
- febră;
- halucinaţii;
- pupile dilatate;
- încetinirea respiraţiei;
- dureri stomacale sau abdominale;
- tulburari de vedere;
- vărsaturi.
Solanina este întâlnită şi la roşii şi vinete.
D.D.
Sursă foto: captură Youtube
Citeşte şi: