Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. A patra rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina s-a finalizat pe ziua de azi. Ce decizie s-a luat

LIVE TEXT. A patra rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina s-a finalizat pe ziua de azi. Ce decizie s-a luat

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 14.03.2022 la 16:44 Actualizat pe 14.03.2022 la 23:48

A patra rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina s-a finalizat pe ziua de astăzi. Discuția a fost începută luni, dar se va continua marți. Cele două delegații au luat o „pauză tehnică”. Ce decizie s-a luat cu privire la război. Toți oamenii au așteptat rezultatele acestor negocieri.

Rușii atacă Ucraina în timpul negocierilor pentru pace. Cele mai noi informații despre război

Rușii atacă Ucraina în timpul negocierilor pentru pace. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Kievul este bombardat în timpul negocierilor
  • Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă

UPDATE 23:25- Consiliul UE a definitivat aporbarea setului de sancțiuni suplimentare împotriva rușilor.

„Consiliul UE a aprobat al patrulea set de sancţiuni în coordonare cu partenerii noştri internaţionali, vizând persoane şi entităţi implicate în agresiunea contra Ucrainei, precum şi sectoare ale economiei ruse. Măsurile vor intra în vigoare după publicarea deciziei în Jurnalul oficial al Uniunii Europene. Consiliul UE a aprobat şi o declaraţie a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pe tema agresiunii ruse contra Ucrainei prin care se suspendă acordarea clauzei celei mai favorizate naţiuni Rusiei şi candidatura Belarusului”, anunţă Preşedinţia franceză a Consiliului UE.

UPDATE 21:42- Reprezentanții din China și SUA s-au reunit la Roma pentru a discuta despre războiul din Ucraina

UPDATE 21:02- Kirilo Timoşenko acuză Rusia de blocarea accesului în orașul Mariupol.

UPDATE 20:19- Peste 9 persoane au murit, iar alte nouă au fost rănite din cauza unui atac aerian asupra unui turn de televiziune din Ucraina

„Sunt încă oameni sub dărâmături”, a anunțat guvernatorul regiunii Rivne, Vitali Koval.

UPDATE 20:12- Spațiul aerial al Ucrainei nu este controlat în totalitate de ruși

UPDATE 18:41- Doi oameni au murit, iar unul a fost rănit, după ce rușii au bombardat orașul Harkov.

UPDATE ora 17:50- Aproximativ 2,8 milioane de oameni au fugit din Ucraina.

Update 14 martie 2022, 17.00 - Anunț de ultimă oră de la negocierile dintre Rusia și Ucraina. A patra rundă a negocierilor dintre Ucraina și Rusia intră în "pauză tehnică" până marți.

UPDATE ora 16:30- Unul dintre negociatorii ucraineni susține că o nouă discuție dintre cele două țări se va continua marți

„O pauză tehnică a fost luată în negocieri până mâine. (Este necesară) pentru activitate suplimentară în subgrupurile de lucru şi clarificarea unor definiţii individuale. Negocierile continuă'”, a transmis Mihailo Podoliak.

UPDATE ora 14:40 - Kiev, bombardat chiar în timpul negocierilor de pace

O rachetă a lovit, luni, o stradă circulată dintr-un cartier din capitala Kiev. Explozia a avut loc în cartierul Kurenivka, dar nu se știe încă dacă există victime.

UPDATE ora 13:30 - Primul oficial de la Moscova care recunoaște public că invazia rusă din Ucraina nu merge conform planului

Șeful Gărzii Naționale Viktor Zolotov, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin, a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurge mai lent decât și-ar fi dorit Kremlinul, aceasta fiind cea mai puternică recunoaștere publică de până acum din partea Moscovei.

UPDATE ora 12:10 - 90 de copii au fost uciși de la începutul războiului, potrivit unui oficial ucrainean

procuratura generală ucraineană a anunțat că nouăzeci de copii au murit și peste 100 au fost răniți în Ucraina de când Rusia a invadat țara, pe 24 februarie.

UPDATE ora 11:30 - Peste 12.000 de soldați ruși ar fi murit până acum

Potrivit ultimului bilanț publicat de ucraineni, peste 12.000 de soldați ruși ar fi murit de la începutul războiului.

UPDATE ora 11:00 - A început noua rundă de negocieri între Rusia și Ucraina

Delegațiile celor două state au început videoconferința pentru negocierea păcii.

UPDATE ora 10:50 - China neagă că ar oferi ajutor militar și economic Rusiei

Oficialii din China au reacționat la informația conform căreia s-ar pregăti să ajute militar și economic Rusia. Aceștia denunţă o „dezinformare” din partea SUA, după ce presa americană a relatat că Moscova i-a cerut Beijingului ajutor militar şi economic, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva războiului din Ucraina, informează AFP şi Reuters.

UPDATE ora 9:45 - Aeroportul Antonov nu a fost vizat de atacul rusesc, ci fabrrica de avioane Antonov

Autoritățile din Kiev au revenit cu precizări și au spus că atacul rus vizează fabrica de avioane Antonov, nu aeroportul, așa cum se comunicase mai devreme.

UPDATE ora 09:15 - Autoritățile din Crimeea susțin că un coridor terestru leagă acum peninsula anexată ilegal de Rusia de regiunea Donbas

Vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al peninsulei Crimeea a transmis că un coridor terestru leagă de acum această zonă de regiunea separatistă Donbas din Ucraina, informează luni dpa, citată de Agerpres.

UPDATE ora 8:50 - Aeroportul Antonov, din nordul Kievului, a fost bombardat luni dimineață

Autoritățile din capitala ucraineană au anunțat că aeroportul din nord a fost bombardat de forțele ruse.

UPDATE ora 8:20 - În urma atacului asupra blocului din Kiev, doi oameni au murit și trei au fost răniți, potrivit presei din Ucraina.

UPDATE ora 8:00 - O clădire cu nouă etaje din Kiev, lovită de un obuz rusesec

Apartamentele de la etajele 3 și 4 ale clădirii au luat foc și mare parte din imobil s-a prăbușit. Momentan, nu există informații referitoare la victime.

UPDATE ora 7:30 - O nouă rundă de negocieri prin videoconferinţă va avea loc, luni, între Rusia şi Ucraina. Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat informația, notează AFP.

„Luni va avea loc o sesiune de negocieri pentru a face un rezumat al rezultatelor preliminare" ale discuţiilor

Rusia percepe acum mult mai adecvat lumea din jurul ei. Este mult mai sensibilă la poziția Ucrainei, care și-a arătat capacitățile pe câmpul de luptă, și la acțiunile Ucrainei în ceea ce privește protejarea intereselor sale.

Propunerile noastre sunt pe masă și sunt foarte ferme. În primul rând, se referă la retragerea trupelor, încetarea focului etc. În principiu, nu vom renunța la niciuna dintre pozițiile noastre. Rusia înțelege deja acest lucru. Rusia începe să discute constructiv”, a scris Mihailo Podoliak pe contul său de Twitter.

UPDATE ora 6:30 - Cotidianul american New York Times informează că Rusia a cerut ajutor economic şi militar Chinei pentru a continua războiul în Ucraina şi a ocoli sancţiunile occidentale.

Potrivit publicaţiei americane, care citează responsabili sub protecţia anonimatului, Rusia a cerut Chinei să îi furnizeze echipament militar pentru război şi ajutor economic în efortul de a depăşi sancţiunile internaţionale.

"Nu am auzit niciodată vorbindu-se despre asta", a fost reacția unui purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington pentru mai multe media.

UPDATE ora 6:15 - Ministerul britanic al Apărării a transmis că forțele rusești au blocat coasta ucraineană a Mării Negre, împiedicând astfel realizarea comerțului maritim internațional al acestei țări.

În articolul
LIVE TEXT. A patra rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina s-a finalizat pe ziua de azi. Ce decizie s-a luat
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Vinovații de moartea lui Gheorghe Tibil, care erau drogați, ar putea scăpa de pedeapsă! Românul a avut parte de un sfârșit tragic în Belgia
Stiri internationale • la 09:18
Vinovații de moartea lui Gheorghe Tibil, care erau drogați, ar putea scăpa de pedeapsă! Românul a avut parte de un sfârșit tragic în Belgia
  • Tinerii vinovați de moartea românului din Belgia ar putea scăpa de pedeapsă
  • Cele mai noi detalii despre caz
Ramore și soția lui au divorțat! Cum a sărbătorit Denisa Drăgan despărțirea oficială de Remus Iosub / FOTO
Showbiz intern • la 09:17
Ramore și soția lui au divorțat! Cum a sărbătorit Denisa Drăgan despărțirea oficială de Remus Iosub / FOTO
  • Ramore și soția lui au divorțat
  • Cum a sărbătorit Denisa Drăgan despărțirea oficială de Remus Iosub
Gabriel Torje, în doliu! Fostul jucător de fotbal de la Dinamo a pierdut pe cineva drag: „Dumnezeu să te odihnească...” / FOTO
Showbiz intern • la 09:08
Gabriel Torje, în doliu! Fostul jucător de fotbal de la Dinamo a pierdut pe cineva drag: „Dumnezeu să te odihnească...” / FOTO
  • Gabriel Torje este în doliu
  • Pe cine a pierdut fostul fotbalist
Avocatul acuzat că și-ar fi aruncat iubita însărcinată de la etajul 6 al unui bloc din Iași vrea să scape de arestul la domiciliu! Familia Monicăi Cioată cere pedeapsa pe viață pentru Sebastian Felecanu
Stiri interne • la 08:57
Avocatul acuzat că și-ar fi aruncat iubita însărcinată de la etajul 6 al unui bloc din Iași vrea să scape de arestul la domiciliu! Familia Monicăi Cioată cere pedeapsa pe viață pentru Sebastian Felecanu
  • Sebastian Felecanu vrea să fie eliberat din arestul la domiciliu
  • Ce spune avocatul familiei Monicăi Cioată
CNP-urile românilor vor fi modificate! Anunțul făcut de Ministerul de Interne
Stiri interne • la 08:47
CNP-urile românilor vor fi modificate! Anunțul făcut de Ministerul de Interne
  • Vor fi modificate CNP-urile
  • Ministerul de Interne, anunț cu privire la schimbări
Anunț important pentru elevii din România! Ministerul Educaţiei introduce un nou tip de bursă
Stiri interne • la 08:28
Anunț important pentru elevii din România! Ministerul Educaţiei introduce un nou tip de bursă
  • Anunț important pentru elevii din țara noastră
  • Ministerul Educaţiei va introduce o nouă bursă
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
recomandare pe observatornews.ro
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
recomandare pe as.ro
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
recomandare pe antena3.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
recomandare pe antena3.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
recomandare pe Jurnalul.ro
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
Close