Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin continuă să bombardeze Ucraina. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin continuă să bombardeze Ucraina. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 12.03.2022 la 09:18 Actualizat pe 12.03.2022 la 15:05

Rușii atacă fără milă orașele din Ucraina. Deși primește multe sancțiuni pentru invazia din țara vecină, Vladimir Putin nu se lasă. Situația din Mariupol este din ce în ce mai gravă, iar la Kiev au sunat alarmele de la primele ore ale dimineții. Cele mai noi informații despre război.

Forțele lui Vladimir Putin continuă să bombardeze Ucraina

Forțele lui Vladimir Putin continuă să bombardeze Ucraina

Facebook

  • Rușii bombardează Ucraina
  • Cele mai noi informații despre război

UPDATE 14:30- Acordul nuclear cu Iranul s-ar prăbuși din cauza războiului

„Nimeni nu ar trebui să încerce să exploateze negocierile cu privire la Planul comun de acţiune cuprinzător şi măsuri restrictive (JCPOA) pentru a obţine asigurări care sunt separate de JCPOA”, au anunţat Franţa, Marea Britanie şi Germania

UPDATE 13:40- Rușii au reușit să distrugă rețeaua de electricitate, dar și un hotel din Cernihiv

UPDATE 12:20- Rușii au bombardat o moschee din Mariupol.

UPDATE 12:00- Rose Gottemoeller, fostul secretar adjunct al NATO, susține că un blindat lung de 60 de kilometri se îndreaptă spre Kiev.

„Mă întreb dacă au capacitatea de a se regrupa în acest moment, deoarece logistica lor este într-o formă atât de proastă, încât nu au cu adevărat proviziile de combustibil de care au nevoie pentru a ajunge la Kiev", a transmis Rose Gottemoeller.

UPDATE 11:40- O mare parte a forțelor ruse se află acum la 25 de kilometri de Kiev.

UPDATE 09:39 - Rușii au bombardat un spital de oncologie din Nikolaev.

"Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev. Dacă ura împotriva inamicului se uneşte - suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare - nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe", a declarat Maksym Beznosenko.

UPDATE 08:35 - Un depozit de alimente a fost bombardat de ruși, în Kiev.

UPDATE 08:30- Aproximativ 380.000 de ucraineni au intrat în România de când a început războiul în țara vecină

UPDATE 07:50- Orașul Dnipro a fost zguduit de două explozii, în Ucraina.

UPDATE 07:05- SUA impune noi sancțiuni împotriva Rusiei

„Trezoreria continuă să tragă la răspundere oficialii ruşi pentru că au permis războiul nejustificat şi neprovocat al lui Putin”, a declarat secretarul de stat al Trezoreriei, Janet Yellen.

UPDATE 22:55- YouTube a decis să blocheze toate canalele media din Rusia care sunt finanțate de stat.

„Regulile comunităţii noastre interzic conţinutul care neagă, minimizează sau trivializează evenimentele violente bine documentate, aşadar eliminăm conţinutul despre invazia Rusiei în Ucraina, care încalcă această politică. În conformitate cu aceasta, începând de acum, blocăm şi canalele YouTube asociate cu mass-media rusă finanţată de stat, la nivel global”, se arată într-un comunicat publicat de YouTube.

UPDATE 21:00- Orașul Volnovaha din Ucraina ar fi fost cucerit de ruși

UPDATE 19:40- Uniunea Europeană a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei

„Mâine, vom adopta un al patrulea pachet de măsuri pentru a izola şi mai mult Rusia şi a epuiza resursele pe care le foloseşte pentru finanţarea acestui război barbar”, a declarat Ursula von der Leyen.

UPDATE 18:20- Rusia primește noi sancțiuni

„Putin îşi continuă asaltul, iar împreună cu NATO şi aliaţii continuăm să lucrăm pentru a suplimenta sancţiunile economice asupra lui Putin şi a izola Rusia pe scena internaţională”, a declarat preşedintele SUA.

UPDATE 17:19- Președintele rus Vladimir Putin vrea să interzică Facebook și Instagram în Rusia

„A fost iniţiat un dosar penal în legătură cu solicitări ilegale de crimă şi instigare la violenţă împotriva cetăţenilor Federaţiei Ruse de către angajaţii companiei americane Meta, care deţine reţelele sociale Facebook şi Instagram”, a anunțat Comitetul de Investigaţii al Rusiei

UPDATE 16:45- Un pilot din Rusia a fost capturat de Ucraineni pentru a recunoaște că a bombardat fără milă zonele populate.

UPDATTE 13:50 - ONU transmite că există „informații credibile” că Rusia folosește bombe cu dispersie în zone populate din Ucraina

Biroul ONU pentru drepturile omului anunță că a primit „informații credibile” cu privire la mai multe cazuri în care armata rusă a folosit muniție cu dispersie în zone populate din Ucraina.

UPDATE 12:45 - Comisia Europeană intenționează să dubleze ajutorul pentru Ucraina

Comisia Europeană vrea aloce încă 500 de milioane de euro pentru Ucraina, a spus vineri şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

UPDATE 11:50 - Orașului Harkov, lovit cu bombe și rachete rusești de 89 de ori într-o singură zi

Guvernatorul local a declarat că forțele rusești au bombardat zone rezidențiale din Harkov de 89 de ori într-o singură zi. Oleg Sinegubov a subliniat că nu există niciun pericol pentru populația civilă, după ce a fost lovit un institut care găzduiește și un laborator de cercetări nucleare.

UPDATE 10.30 - Internatul psiho-neurologic Oskol, în care se aflau 330 de persoane, a fost bombardat de ruși

Oleg Sinegubov, președintele OVA Harkov, a confirmat atacul. Au fost înregistrate victime, dar numărul exact al acestora este necunoscut încă.

UPDATE ora 9:00 - Președintele Ucrainei se teme că Rusia ar putea conduce un atac chimic în Ucraina

După ce rușii iau acuzat pe ucraineni că ar intenționa să conducă un atac chimic, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia obișnuiește să lanseze acuzații asupra adversarului, atunci când ea are în plan, de fapt, să facă acele lucruri.

UPDATE ora 8:40 - Rusia confirmă atacurile din Luțk și Ivano-Frankivsk

Oficialii ministerului apărării de la Moscova au declarat că „atacurile lor de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune” au lovit două aerodromuri militare din orașele din vestul Ucrainei.

UPDATE ora 7:50 - Mai multe explozii în Luțk și Dnipro, raportate vineri dimineață

Mai multe explozii au avut în Luțk, în nord-vestul Ucrainei, precum și în Dnipro. Este prma dată când aceste orașe sunt bombardate de armata rusă.

Primarul din Luțk a informat că exploziile au avut loc în apropierea aeroportului din oraș.

De asemenea, presa ucraineană a informat că în Dnipro ar fi avut loc trei explozii. Una dintre ele a vizat o fabrică de încălțăminte cu două etaje, iar celelalte două explozii au fost în apropierea unei grădinițe și a unui bloc cu mai multe apartamente.

UPDATE ora 7:30 - Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, acuză aramata rusă de atac asupra unui culoar umanitar din zona orașului Mariupol

"Trupele ruse nu au încetat focul. Cu toate acestea, am decis să trimit un convoi de vehicule spre Mariupol, cu mâncare, apă, medicamente (...) Dar ocupanţii au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor. Aceasta este teroare asumată, teroare neruşinată, din partea unor terorişti cu experienţă. Întreaga lume trebuie să ştie asta", a afirmat Volodimir Zelenski, într-un mesaj video.

În articolul
LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin continuă să bombardeze Ucraina. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Star Matinal. De ce nu se căsătorește Claudia Potec în 2024. Motivele pentru care nu își dorește să facă nunta: „Nu avem...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 15:02
Star Matinal. De ce nu se căsătorește Claudia Potec în 2024. Motivele pentru care nu își dorește să facă nunta: „Nu avem...” / VIDEO
  • Motivele pentru care nu se căsătorește Camelia Potec în 2024
  • Ce a dezvăluit
Primele declarații ale Alinei, mama fetițelor otrăvite de propriul tată în Spania. Nu a putut să vorbească despre tragedie până acum: ”l-au iubit...”
Stiri interne • la 14:54
Primele declarații ale Alinei, mama fetițelor otrăvite de propriul tată în Spania. Nu a putut să vorbească despre tragedie până acum: ”l-au iubit...”
  • Alina suferă cumplit după fiicele ei
  • Mama fetițelor otrăvite este devastată de durere
Anunț important pentru români! A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie. Până la ce dată pot plăti românii facturi reduse
Stiri interne • la 14:39
Anunț important pentru români! A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie. Până la ce dată pot plăti românii facturi reduse
  • A fost prelungită valabilitatea cardurilor de energie
  • Până la ce dată mai pot plăti facturi reduse românii
Banc: „Eu sunt vegan second-hand”. Continuarea de va face să râzi cu lacrimi
Beauty & Lifestyle • la 14:20
Banc: „Eu sunt vegan second-hand”. Continuarea de va face să râzi cu lacrimi
  • Bancuri amuzante
  • Glume tari
Doliu în lumea sportului din România! O legendă a baschetului românesc s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani
Stiri interne • la 14:13
Doliu în lumea sportului din România! O legendă a baschetului românesc s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani
  • Lumea sportului românesc, în doliu
  • O legendă a baschetului românesc s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
Stiri interne • la 14:07
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
  • Au apărut imagini de la înmormântarea Andreei
  • Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost întâmpinat de o mulțime de oameni
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
recomandare pe observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
recomandare pe as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Romania TV
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
recomandare pe antena3.ro
Rutele pe care CFR Călători introduce autobuze din cauza lucrărilor la liniile ferate
"Lâna de aur”, cel mai luxos și scump material textil natural din lume. Prețul uriaș al hainelor realizate din acest fir valoros
recomandare pe antena3.ro
"Lâna de aur”, cel mai luxos și scump material textil natural din lume. Prețul uriaș al hainelor realizate din acest fir valoros
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare. Anunţ pentru 120.000 de români
recomandare pe antena3.ro
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare. Anunţ pentru 120.000 de români
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
recomandare pe playtech.ro
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
recomandare pe redactia.ro
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
recomandare pe redactia.ro
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
recomandare pe shtiu.ro
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
recomandare pe bzi.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
BNR face anunțul pentru românii cu credite în LEI!
recomandare pe dailybusiness.ro
BNR face anunțul pentru românii cu credite în LEI!
Din păcate, s-a confirmat! Peste 1 milion de români NU vor primi majorare la pensie!
recomandare pe dailybusiness.ro
Din păcate, s-a confirmat! Peste 1 milion de români NU vor primi majorare la pensie!
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuvinte și sintagme cu înțeles uitat ori pierdut: Cum ne-am ales cu colorata expresie „o laie”
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
recomandare pe a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
Close