Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Rușii bombardează orașele Liov și Herson. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Rușii bombardează orașele Liov și Herson. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 13.03.2022 la 09:17 Actualizat pe 13.03.2022 la 15:06

Rușii continuă să bombardeze orașele importante din Ucraina. Sirenele au răsunat pe parcursul nopții, iar oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească. Președintele Volodimir Zelenski susține că forțele lui Vladimir Putin nu au puterea de a cuceri țara. Cele mai noi informații din a 18 a zi de război.

Rușii bombardează orașele Liov și Herson. Cele mai noi informații despre război

Rușii bombardează orașele Liov și Herson. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Orașele importante din Ucraina sunt bombardate
  • Informații despre război

UPDATE 14:50- Volodimir Zelenski a anunțat că principala misiune de astăzi este ca oamenii din Mariupol să dispună de medicamente, apă și alimente

„Convoiul nostru umanitar se află la două ore distanță de Mariupol, la doar 80 de kilometri. Facem totul pentru a învinge rezistența ocupanților, care blochează chiar și preoții Bisericii Ortodoxe, care escortează convoiul cu alimente, apă, medicamente. Ucraina a furnizat 100 de tone, necesități de bază pentru cetățeni", a mărturisit Volodimir Zelenski.

UPDATE 14:10- Papa Francisc, apel pentru incetarea ostilităților din Ucraina

„Pentru numele lui Dumnezeu, vă cer, opriți acest masacru. Dumnezeu este doar Dumnezeul păcii, nu al războiului, iar cei care susțin violența îi profanează numele", a mărturisit Papa Francisc.

UPDATE 14:05- Ucrainenii din Mariupol au fost uciși cu sânge rece de armata rusă.

UPDATE 13:05- Andrzej Duda, președintele Poloniei, a anunțat care sunt consecințele în cazul în care că Rusia va folosi arme chimice în Ucraina

„Cu siguranţă, Alianţa Nord-Atlantică şi liderii săi conduşi de SUA vor trebui să se aşeze la masă şi vor fi nevoiţi să se gândească serios ce vor face, pentru că atunci lucrurile ar începe să devină periculoase”, a declarat Andrzej Duda.

UPDATE 12:50- 35 de iameni au murit, iar altele 134 au avut nevoie de intervenția medicilor din cauza rănilor.

UPDATE 12:45- Forțele lui Vladimir Putin l-au răpit pe primarul orașului Dniprorudne

„Pentru că nu primesc deloc sprijin local, invadatorii apelează la teroare. Fac apel la toate statele și organizațiile internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației", a transmis ministrul.

UPDATE 12:05- Suella Braverman, procurorul general al Marii Britanii, susține că îi va trimite la închisoare pe soldații ruși care sunt găsiți vinovați de crime de război

„Crimele comise de Rusia ar putea fi judecate în instanţe de la Kiev, Haga sau chiar din Marea Britanie. Însă indiferent unde se va întâmpla asta, este esenţial să se adune dovezi acum. Dovezile sunt acolo, lumea poate vedea că sunt tot mai multe. Sarcina noastră este să le adunăm, să le păstrăm şi să le folosim când va veni momentul", a scris Suella Braverman.

UPDATE 11:45- Un bloc din Cernihov a fost distrus din cauza atacurilor ordonate de Vladimir Putin

UPDATE 10:40- Peste 9 oameni au murit, iar 57 au fost răniți din cauza atacului aerian al rușilor din Iavoriv.

UPDATE 09:00- Rușii au bombardat o bază militară din Liov, la 25 de kilometri de granița cu Polonia

„Ocupanţii au efectuat un atac aerian asupra Centrului internaţional pentru menţinerea păcii şi securităţii. Conform informaţiilor preliminare, ei au lansat opt rachete”, a anunțat administraţia regională din Liov.

UPDATE 07:30- Președintele Volodimir Zelenksi susține că rușii nu au puterea de a cuceri Ucraina.

„Invadatorii rușii nu ne pot cuceri. Nu au această putere. Nu au acest spirit. Se bazează doar pe violență și pe teroare. Pe arme, pe care le dețin din plin. Dar invadatorii nu au nicio bază naturală pentru viața normală. În așa fel încât oamenii să poată fi fericiți și să viseze. Sunt incapabili să ducă o viață normală! Oriunde Rusia a intrat pe teritoriu străin, visele au fost imposibile”, a mărturisit Volodimir Zelenski.

UPDATE 07:20- În războiul din Ucraina au murit aproape 1.600 de oameni.

UPDATE 23:20 - Ministerul rus al Apărării: Situația umanitară se degradează în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că situaţia umanitară se degradează în Ucraina. Mai mult decât atât, acesta i-a acuzat pe „naţionaliştii” ucraineni că minează zone rezidenţiale şi că distrug infrastructuri-cheie precum drumuri şi poduri, eliminând majoritatea căilor de evacuare a civililor şi lăsându-i fără electricitate, fără apă, hrană şi medicamente.

„Situaţia în Ucraina, din nefericire, continuă să se degradeze rapid şi, în unele oraşe, ea a atins proporţii catastrofice”, a declarat generalul Mihail Mizinţev, citat de agenţiile de presă ruse.

UPDATE 21:53 - Bursa de la Moscova nu se va deschide nici săptămâna viitoare

Bursa de la Moscova va rămâne închisă și pe parcursul săptămânii viitoare, a anunțat, sâmbătă, Banca Națională a Rusiei. De asemenea, reamintim că bursa de la Moscova este închisă din 28 februarie, de când au intrat în vigoare primele sancțiuni împotriva Rusiei, ca urmare a războiului din Ucraina.

UPDATE 20:07 - Rusia plănuieşte un „pseudo-referendum” pentru independenţă la Herson, acuză un oficial local

Potrivit unor informații de ultim moment, adjunctul şefului consiliului local a declarat că forţele ruse plănuiesc să pună în scenă un „pseudo-referendum” pentru independenţă în oraşul port Herson pentru a crea o regiune separatistă.

„Crearea unei republici va transforma regiunea noastră într-o gaură fără speranţă, fără viaţă şi fără viitor”, a postat Serghei Hlan pe o rețea socială.

UPDATE 18:00 - ONU: Bilanţul confirmat al civililor ucişi în Ucraina a urcat la 579

În continuare, în Ucraina răsună bombardamentele din parte forțelor armate ruse, astfel că, din nefericire, numărul civililor care şi-au pierdut viaţa de la începutul războiului, a crescut la 579, potrivit unui bilanţ raportat de Consiliului drepturilor omului al ONU. Printre persoanele decedate se află 42 de copii şi tiner, totodată 1.0002 de persoane fiind confirmate ca și grav rănite.

UPDATE 17:05 - Scholz și Macron i-au cerut lui Vladimir Putin un armistițiu imediat

Cancelarul german și președintele francez l-au îndemnat pe președintele rus, sâmbătă, într-un nouă conversație telefonică, să anunțe un armistițiu imediat. De asemenea, i-au sugerat și să „găsească o soluție diplomatică la conflict”, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, conform CNN.

UPDATE 16:12 - Zelenski: "Am distrus 31 de batalioane rusești"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent, pe rețelele de socializare, că armata rusă a suferit cele mai mari pierderi de când a izbucnit războiul, asta fiindcă 31 de grupuri tactice formate din batalioane rusești au fost scoase din luptă.

UPDATE 14:30- Acordul nuclear cu Iranul s-ar prăbuși din cauza războiului

„Nimeni nu ar trebui să încerce să exploateze negocierile cu privire la Planul comun de acţiune cuprinzător şi măsuri restrictive (JCPOA) pentru a obţine asigurări care sunt separate de JCPOA”, au anunţat Franţa, Marea Britanie şi Germania

UPDATE 13:40- Rușii au reușit să distrugă rețeaua de electricitate, dar și un hotel din Cernihiv

UPDATE 12:20- Rușii au bombardat o moschee din Mariupol.

UPDATE 12:00- Rose Gottemoeller, fostul secretar adjunct al NATO, susține că un blindat lung de 60 de kilometri se îndreaptă spre Kiev.

„Mă întreb dacă au capacitatea de a se regrupa în acest moment, deoarece logistica lor este într-o formă atât de proastă, încât nu au cu adevărat proviziile de combustibil de care au nevoie pentru a ajunge la Kiev", a transmis Rose Gottemoeller.

UPDATE 11:40- O mare parte a forțelor ruse se află acum la 25 de kilometri de Kiev.

UPDATE 09:39 - Rușii au bombardat un spital de oncologie din Nikolaev.

"Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev. Dacă ura împotriva inamicului se uneşte - suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare - nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe", a declarat Maksym Beznosenko.

UPDATE 08:35 - Un depozit de alimente a fost bombardat de ruși, în Kiev.

UPDATE 08:30- Aproximativ 380.000 de ucraineni au intrat în România de când a început războiul în țara vecină

UPDATE 07:50- Orașul Dnipro a fost zguduit de două explozii, în Ucraina.

UPDATE 07:05- SUA impune noi sancțiuni împotriva Rusiei

„Trezoreria continuă să tragă la răspundere oficialii ruşi pentru că au permis războiul nejustificat şi neprovocat al lui Putin”, a declarat secretarul de stat al Trezoreriei, Janet Yellen.

În articolul
LIVE TEXT. Rușii bombardează orașele Liov și Herson. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Star Matinal. Unde nu mai vrea Andreea Bălan să meargă vreodată. Vacanța pe care vedeta nu o va mai repeta: „Ai impresia că mori...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 10:35
Star Matinal. Unde nu mai vrea Andreea Bălan să meargă vreodată. Vacanța pe care vedeta nu o va mai repeta: „Ai impresia că mori...” / VIDEO
  • Unde nu ar mai merge Andreea Bălan vreodată
  • Ce a dezvăluit vedeta
Mirel, criminalul care a ucis-o pe Andreea în Timișoara, ar fi fost agresiv și cu fosta lui iubită. Apropiații lui, dezvăluiri terifiante: ”Era proprietatea lui”
Stiri interne • la 10:32
Mirel, criminalul care a ucis-o pe Andreea în Timișoara, ar fi fost agresiv și cu fosta lui iubită. Apropiații lui, dezvăluiri terifiante: ”Era proprietatea lui”
  • Mirel ar fi fost posesiv și cu fosta lui iubită
  • Cum se comporta cu ea, în timpul relației lor
(P) Evoluția seriei Samsung Galaxy S: de la primul model la cele mai recente lansări 
Beauty & Lifestyle • la 10:24
(P) Evoluția seriei Samsung Galaxy S: de la primul model la cele mai recente lansări 
  • Evoluția seriei Samsung Galaxy S
  • Debutul seriei Samsung Galaxy S a reprezentat începutul unui noi ere pentru companie
Reacția conducerii școlii din Bacău, după ce doi elevi și-au bătut profesorul de geografie. Colegii au luat parte la scenele șocante: ”Se jucau...”
Stiri interne • la 10:05
Reacția conducerii școlii din Bacău, după ce doi elevi și-au bătut profesorul de geografie. Colegii au luat parte la scenele șocante: ”Se jucau...”
  • Cum a reacționat conducerea școlii din Bacău, în urma scandalului
  • Directorul este revoltat de ce s-a întâmplat
Calendar ortodox, 28 martie 2024 - Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou. Ce rugăciune e bine să rostești în această zi sfântă
Stiri interne • la 10:03
Calendar ortodox, 28 martie 2024 - Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou. Ce rugăciune e bine să rostești în această zi sfântă
  • Sărbătoare importantă în calendarul ortodox pe 28 martie 2024
  • Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou
Star Matinal. Sore, experiență paranormală! Ce i s-a întâmplat artistei în timp ce cânta la pian: „Îl vedeam...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 09:45
Star Matinal. Sore, experiență paranormală! Ce i s-a întâmplat artistei în timp ce cânta la pian: „Îl vedeam...” / VIDEO
  • Sore, despre experiența paranormală pe care a trăit-o
  • Ce i s-a întâmplat cântăreței
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O tânără de doar 20 de ani din București dezvăluie cât a câștigat într-o singură zi de pus unghii la 9 cliente. "Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării"
recomandare pe observatornews.ro
O tânără de doar 20 de ani din București dezvăluie cât a câștigat într-o singură zi de pus unghii la 9 cliente. "Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării"
Vestea teribilă primită la azil de Irinel Columbeanu! Lovitură imensă pentru fostul afacerist, după ce Gigi Becali l-a refuzat
recomandare pe as.ro
Vestea teribilă primită la azil de Irinel Columbeanu! Lovitură imensă pentru fostul afacerist, după ce Gigi Becali l-a refuzat
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Romania TV
Fetița Zurli, veste bombă, după ce și-a dat demisia. PRIMELE imagini cu burtica de GRAVIDĂ! ''Sarcină ușoară și felicitări pentru bebe''
Schimbare importantă la Cardul de Sănătate. Președintele CNAS a dat ordin și a fost publicat în Monitorul Oficial
recomandare pe antena3.ro
Schimbare importantă la Cardul de Sănătate. Președintele CNAS a dat ordin și a fost publicat în Monitorul Oficial
Horoscop 28 martie 2024. Gemenii au puterea să facă schimbări pozitive în viața lor. Fecioarele trec printr-o perioadă tensionată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 28 martie 2024. Gemenii au puterea să facă schimbări pozitive în viața lor. Fecioarele trec printr-o perioadă tensionată
Cum se scoate corect o căpușă din piele. Metoda prin care poate fi îndepărtată în siguranță
recomandare pe antena3.ro
Cum se scoate corect o căpușă din piele. Metoda prin care poate fi îndepărtată în siguranță
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
recomandare pe playtech.ro
Ce trebuie să faci cu apa din vază pentru ca lalelele sau narcisele să reziste mai multe zile
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu Regele Charles şi Kate Middleton de Paşte. Cei doi obişnuiau să fie prezenţi la slujba de la biserică
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
recomandare pe redactia.ro
O nouă 𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗰𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗼𝗮𝘀𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦𝘂𝗿𝘃𝗶𝘃𝗼𝗿!? După Jador, Zmărăndescu și Moroșanu, se pare că i-ar fi venit rândul și lui Zanni
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
recomandare pe redactia.ro
Suma uriașă pusă pe masă de Antena 1 pentru a-și aduce vedetele înapoi. Dan Negru, Bendeac, Scarlătescu, Bontea și Dumitrescu, la un pas să se întoarcă
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
recomandare pe shtiu.ro
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a turbat când și-a văzut soția la TV! Ce se întâmpla între nevasta lui și antrenorul de fitness
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
recomandare pe bzi.ro
Monica Tatoiu vrea să candideze Primăria Sectorului 1! Soțul a ameninţat- că bagă divorţ!
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
recomandare pe bzi.ro
Connect-R a recunoscut că s-a drogat: „Consumam cele mai scumpe droguri!“
Alimentele care vor avea prețuri plafonate tot anul. Legea a fost promulgată!
recomandare pe dailybusiness.ro
Alimentele care vor avea prețuri plafonate tot anul. Legea a fost promulgată!
Anunțul așteptat de toți românii! Ce se întâmplă cu programul magazinelor în weekend
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunțul așteptat de toți românii! Ce se întâmplă cu programul magazinelor în weekend
Horoscop de dragoste, în aprilie 2024. Noroc și suferință în iubire
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop de dragoste, în aprilie 2024. Noroc și suferință în iubire
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
recomandare pe a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
Close