Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

Mihaela Ioana

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 22.04.2022 la 16:07 Actualizat pe 22.04.2022 la 21:28

Rusia nu a fost de acord cu încheierea războiului în zilele de sărbătoare. Forțele lui Vladimir Putin luptă să preia controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Viceprimarul Ucrainei susține că astăzi nu sunt deschise coridoare umaitare, mai ales din cauza pericolelor. Cele mai noi informații despre război.

Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război

Facebook

  • Forțele lui Vladimir Putin luptă pentru a prelua controlul în sudul Ucrainei
  • Cele mai noi informații despre război

UPDATE 20:27

Vladimir Putin a avut un plan ca trupele lui din Ucraina să tortureze și să execute civili.

„Vă voi oferi dovezile atunci când voi avea acces la acest teritoriu”, a declarat Irina Venediktova.

UPDATE 20:18

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu secetarul general al ONU, Antonio Guterres, marți, în Moscova.

UPDATE 20:08

Serghei Lavrov, ministrul de externe rus, susține că negocierile cu Ucraina „trenează”. Acesta a ținut să precizeze că nu a primut un răspuns din partea Kievului.

UPDATE 19:20

Forțele lui Vladimir Putin continuă să bombardeze fără milă combinatul Azovstal. În clădirile fabricii ar fi blocați între 300 și 1.000 de persoane, printre care și copii.

UPDATE 17:55

Premierul britanic Boris Johnson susține că există posibilitatea ca războiul din Ucraina să continue până în anul 2023.

UPDATE 17:29

Un spital din Ucraina a fost bombardat de ruși, în regiunea Donețk. Clădirea a fost atacată cu rachete.

UPDATE 16:39

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, i-a cerut lui Vladimir Putin să garanteze culoare umanitare pentru civili, mai ales pentru că se apropie Paștele, în Mariupol. Rusia este de acord, dar doar dacă se vor preda apărătorii orașului. Cei doi au discutat prin intermediul telefonului.

„Discuţie cu preşedintele Putin. Am solicitat ferm crearea de coridoare umanitare din Mariupol şi din alte oraşe asediate, mai ales cu ocazia Paştelui ortodox”, a scris Charles Michel.

Franța livrează Ucrainei tunuri Caesar și rachete antitanc

ACTUALIZARE 15:20 Franţa furnizează rachete antitanc Milan şi tunuri Caesar Ucrainei pentru a o ajuta să facă faţă invaziei ruse, a declarat preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu apărut azi.

„Livrăm (...) echipamente corespunzătoare, de la (rachete) Milan la (tunuri) Caesar, trecând prin mai multe tipuri de armamente”, a răspuns Macron în interviu la întrebarea privind furnizarea de arme grele Ucrainei de către Europa.

Scholz: Prioritatea este să evităm un război NATO-Rusia

ACTUALIZARE 14:30 NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia care ar putea duce la un al treilea război mondial, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, într-un interviu, întrebat despre faptul că Germania nu a livrat Ucrainei armament greu.

Rusia vrea controlul total asupra Donbasului și sudul Ucrainei

ACTUALIZARE 13:15 Rusia vizează, în faza a doua a operaţiuni sale militare în Ucraina, să preia controlul deplin în Donbas şi în sudul Ucrainei pentru a dispune de un coridor terestru spre Crimeea, potrivit primelor informații.

„De la debutul fazei a doua a operaţiunii speciale, fază care a început acum două zile, unul din obiectivele armatei ruse este să stabilească un control total asupra Donbasului şi a sudului Ucrainei. Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum şi să apese asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene”, a declarat generalul Rustam Minnakiev.

Dmitro Kuleba s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă la Palatul Victoria

ACTUALIZARE 12:15 Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit vineri dimineață, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Nicolae Ciucă l-a asigurat pe acesta că România va continua să sprijine Ucraina, așa cum s-a întâmplat și până acum, iar oficialul de la Kiev a invitat țara noastră să participe la reconstrucția Ucrainei.

Bombardamente la Zaporojie, opt răniți

ACTUALIZARE 11.17 Rusia a tras rachete asupra insulei Hortița din orașul Zaporojie, astfel că opt civili au fost răniți în urma atacului până în aceste momente.

Armata ucraineană: Trupele ruse continuă să blocheze parțial Harkovul

ACTUALIZARE 10:08 Unitățile ruse încearcă să spargă frontul la sud de orașul Izium din regiunea Harkov, pentru a înconjura trupele ucrainene din regiunea Donbas. Ucraina a respins 10 atacuri în regiunile Doneţk şi Lugansk joi, însă trupele ruse au intensificat atacurile în ultimele 24 de ore.

Ucraina spune că a interceptat discuții ale soldaților ruși despre uciderea prizonierilor de război

ACTUALIZARE 9:29 Serviciile de informații militare ale Ucrainei au interceptat comunicații ale forțelor ruse, în care se vorbește despre un ordin pentru uciderea prizonierilor de război ucraineni în orașul Popasna, din regiunea Lugansk.

„Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a primit o interceptare audio a unei conversații a ocupanților, care se referă la ordinul de a ucide toți prizonierii de război ai Forțelor Armate ale Ucrainei care se află în captivitate în zona Popasna (Regiunea Lugansk),” au scris serviciile de informații militare ucrainene pe Twitter.

Viețile oamenilor din Mriupol sunt în mâinile lui Putin

ACTUALIZARE 8:55 Primarul orașului, Vadim Boicenko, este de părere că în aceste momente viețile oamenilor din Mriupol sunt în mâinile lui Putin. În oraș se află în continuare 100.000 de oameni, astfel că Vadim Boicenko și-a exprimat frustrarea față de rata mică a evacuărilor de civili din Mariupol de la începutul războiului.

Ucraina acuză Rusia că pregăteşte un referendum fals pentru independență în regiunile Herson şi Zaporojie

ACTUALIZARE 07.55 Preşedintele ucrainean a acuzat Rusia că încearcă să organizeze un fals referendum pentru independenţă în regiunile sudice Herson şi Zaporojie pe care le ocupă. Volodimir Zelenski le-a cerut locuitorilor din zonele ocupate să nu furnizeze niciun fel de date personale, cum ar fi numerele de paşaport, în cazul în care le-ar fi cerute de către forţele ruse.

„Nu este corect să facă un recensământ. Nu este pentru a vă oferi ajutor umanitar de vreun fel. Este de fapt pentru a falsifica un aşa-zis referendum pe pământul vostru, dacă vine de la Moscova ordinul de a organiza această comedie”, a avertizat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski: Mariupol nu a căzut

ACTUALIZARE 07.00 Volodimir Zelenski a contrazis afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin conform cărora oraşul-port Mariupol a căzut joi în mâinile armatei ruse. Preedintele Ucrainei a explicat că Mariupol nu este încă o cauză total pierdută.

„Situaţia este dificilă, situaţia este rea. Există o modalitate militară de pregătire şi ne pregătim pentru aceasta”, a spus preşedintele ucrainean.

Rusia respinge un armistițiu de Paște

ACTUALIZARE 23:59 Președintele Volodimir Zelenski a declarat că încă mai speră la pace, chiar și după ce Moscova a respins o propunere de armistițiu pentru acest weekend, când este celebrat Paștele creștin-ortodox.

„Perioada de patru zile de Paște ar trebui să fie un moment în care să ne unim în jurul salvării de vieți și al continuării dialogului pentru a pune capăt suferinței din Ucraina”, a declarat el.

În articolul
LIVE TEXT. Rușii luptă pentru a prelua controlul total în Donbas și sudul Ucrainei. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Ce este bine să faci astăzi, de Florii. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua Intrării Domnului în Ierusalim pentru îndepărtarea tuturor relelor
Stiri interne • la 11:49
Ce este bine să faci astăzi, de Florii. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua Intrării Domnului în Ierusalim pentru îndepărtarea tuturor relelor
  • Astăzi credincioșii sărbătoresc Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim
  • Rugăciunea pe care să o rostești pentru îndepărtarea tuturor relelor
Cadavrul unui bărbat, descoperit plutind pe mare, în Mamaia! Autoritățile au intervenit de urgență / FOTO
Stiri interne • la 11:35
Cadavrul unui bărbat, descoperit plutind pe mare, în Mamaia! Autoritățile au intervenit de urgență / FOTO
  • Un bărbat, descoperit mort la mare
  • Oamenii legii au intervenit
Țara din Europa unde statul dă bani pentru chirii și navetă. Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
Stiri internationale • la 11:29
Țara din Europa unde statul dă bani pentru chirii și navetă. Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
  • Țara din Europa unde anumite persoane primesc de la stat bani pentru chirii
  • Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
Anunț important pentru șoferi! Noi reguli de circulație în UE
Actualitate • la 10:57
Anunț important pentru șoferi! Noi reguli de circulație în UE
  • Vești importante pentru șoferi
  • S-au anunțat noi reguli de circulație în UE
Caz șocant! O tânără cu sute de mii de urmăritori pe TikTok a fost împușcată mortal de un bărbat. Individul s-a prefăcut că îi livrează mâncare / FOTO
Stiri internationale • la 10:43
Caz șocant! O tânără cu sute de mii de urmăritori pe TikTok a fost împușcată mortal de un bărbat. Individul s-a prefăcut că îi livrează mâncare / FOTO
  • O tânără influenceriță a fost împușcată mortal în fața casei sale
  • Oamenii legii au deschis o anchetă
Ce trebuie să faci dacă nu mai vrei ca telefonul să îți fie „ascultat”. Metoda care te ajută să dezactivezi microfonul
Beauty & Lifestyle • la 10:33
Ce trebuie să faci dacă nu mai vrei ca telefonul să îți fie „ascultat”. Metoda care te ajută să dezactivezi microfonul
  • Metoda care te ajută să dezactivezi microfonul telefonului
  • Cum trebuie să procedezi
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close