Lucrurile pe care să le verifice dacă locuiești într-o casă veche. Cele trei aspecte la care trebuie să fii atent
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 22.06.2023 la 22:06
Actualizat pe 22.06.2023 la 22:06
Dacă locuiești într-o casă veche sau plănuiești să îți schimbi căminul, specialiștii spun că este bine să fii atent la anumite lucruri, pentru a evita anumite probleme. Una dintre ele constă în crăpăturile care pot fi cauzate de infiltrațiile cu apă sau de situația în care poate apărea mucegaiul.
- Lucrurile pe care să le verifice dacă locuiești într-o casă veche
- Cele trei aspecte la care trebuie să fii atent
Cu toate că ai spune că nu există lucruri cărora ar trebui să le acorzi mai multă atenție atunci când locuiești într-o casă veche, lucrurile stau altfel, potrivit specialiștilor, asta pentru că pot apărea anumite neplăceri sau să te asiguri înainte că locuința nu are nevoie de renovări.
Cele trei lucruri pe care să le verifici dacă locuiești într-o casă veche
Primul aspect, considerat important de specialiști, constă în crăpăturile care pot fi cauzate de acțiunea apei sau a vântului asupra pereților. Ce-i drept, astfel de situații pot apărea și în cazul caselor noi, dar este mult mai probabil să observi că există crăpături în pereții unei locuințe vechi.
În cazul caselor care au fost construite în urmă cu mai mulți ani, este posibil să nu fi fost folosite materiale atât de rezistente care să împiedice apariția crăpăturilor. La fel se poate spune și despre mucegai, cauzat de umiditatea ridicată din pereți.
Pe lângă curățenia generală care se recomandă atunci când te muți într-o locuință veche, este bine să dezinfectezi mai cu atenție unele locuri din casă, cum ar fi baia și bucătăria. Există mari șanse să existe, în continuare, paraziți, de aceea, este bine să te asiguri că totul este curat.
Efectele nocive ale vopselei cu plumb aplicată pe pereți
Chiar dacă în prezent nu se mai folosește vopseaua cu plumb, pe vremuri, era extrem de populară și, practic, singura opțiune. În cazul caselor vechi, este probabil ca pereții să fi fost vopsiți cu un amestec ce conține și plumb.
Metalul este chimic și poate fi toxic chiar dacă pereții au fost vopsiți în urmă cu câțiva zeci de ani. În timp, vopseaua se poate desprinde și este toxică inclusiv atunci când se sparge. Plumbul rămâne în vopsea și este nociv pentru copii și femeile însărcinate.
Citește și: Unde se pune oglinda în casă. De ce nu e bine să o pui în dormitor