Malurile lacului Herăstrău, reabilitate după 57 de ani. Viceprimarul Capitalei a anunțat când încep lucrările
Publicat pe 07.06.2023 la 20:52 Actualizat pe 07.06.2023 la 20:52
După ce accesul șoferilor a fost interzis în parcul Herăstrău, mai exact pe aleile dinspre Şoseaua Nordului, iată că malurile lacului din zonă vor fi reabilitate. Acest lucru se întâmplă după ce Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a semnat, în cursul zilei de miercuri, un contract în acest sens. Mai mult decât atât, anunțul a fost făcut de către viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.
- Malurile lacului Herăstrău vor fi reabilitate după 57 de ani
- Viceprimarul Capitalei a anunțat când încep lucrările
Începe reabilitarea malurilor lacului Herăstrău. Această decizie a fost luată la 58 de ani de la inaugurare. Anunțul a fost făcut, miercuri, de către viceprimarul Capitalei.
Malurile lacului Herăstrău vor fi reabilitate după 57 de ani
Vești bune pentru români! Încep reabilitările malurilor lacului Herăstrău, la 57 de ani distanță de la inaugurare.
Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp, chiar de către viceprimarul Capitalei Horia Tomescu, pe pagina sa de Facebook.
"După 57 de ani vor fi reabilitate malurile lacului Herăstrău. Astăzi s-a semnat contractul pentru cea mai mare investiție a Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.
Reparații Capitale apărări de mal lac Herăstrău, inclusiv apărări de mal insule Herăstrău, ce are ca obiect servicii de proiectare și execuție lucrări.”, a anunțat pe Facebook Horia Tomescu.
Viceprimarul Capitalei a anunțat când încep lucrările
Ei bine, conform postării viceprimarului Horia Tomescu, în urmă procedurii de licitație deschisă a fost desemnată câștigătoare firma SC Dimar SRL.
Ei bine, valoarea contractului este de 45,68 milioane de lei fără TVA, în timp ce termenul de derulare al contractului este estimat la 12 luni.
"Scopul lucrărilor de reabilitare și consolidare pentru apărările de mal ale lacului Herăstrău îl reprezintă atât siguranța vizitatorilor parcului cât și buna funcționare a întregului ansamblu hidrotehnic al râului Colentina din care este parte integrantă lacul Herăstrău.”, mai scrie în postarea viceprimarului Capitalei.
Acces interzis cu maşina lângă Herăstrău, dinspre Şoseaua Nordului
Cel mai mare parc din Bucureşti scapă de zgomotul motoarelor şi de mirosul gazelor de eşapament.
Mai exact, accesul cu maşina lângă Herăstrău, dinspre Şoseaua Nordului va fi permis doar maşinilor de intervenţie. Zona va deveni una exclusiv pietonală.
"Începând cu data de 7 iunie, toate aleile care intră în parcul Herăstrău vor fi restricţionate pentru accesul maşinilor. Practic, şoferii care intră dinspre Şoseaua Nordului, nu vor mai avea voie să parcheze în această zonă", transmite Alin Stan, reporter Observator. "O să mai existe o alee în care va mai fi permis accesul autovehiculelor, dar doar autovehiculele de aprovizionare, dar asta în timpul nopţii.", a declarat Horia Tomescu, viceprimare PMB.
Despre parcul Regele Mihai I se știe că a fost amenajat în perioada interbelică pe o suprafaţă de 187 de hectare şi este monument istoric.