Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber. Alexandru Rafila a anunțat ridicarea restricțiilor împotriva noului coronavirus
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 01.03.2022 la 11:16
Actualizat pe 01.03.2022 la 11:16
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut un anunț de ultimă oră! Potrivit ultimelor declarații oferite de ministrul Sănătății din România, măsurile impuse de lege împotriva noului coronavirus vor fi relaxate. Printre acestea se numără și renunțarea la masca de protecție obligatorie în aer liber.
- Noi măsuri de relaxare
- Certificatul verde, eliminat
- 200 de participanți la evenimentele private
De asemenea, se va renunța la certificatul verde în centrele comerciale din țară. Mai mult decât atât, masca de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2 nu va mai fi obligatorie în spațiile exterioare.
Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber
Iată că a venit și momentul pe care românii l-au așteptat cu sufletul la gură! Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus vor fi relaxate, iar anunțul oficial a fost făcut chiar de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Alexandru Rafila a declarat că s-a atins parametrul de referință, iar acest lucru înseamnă că 50% din paturile de la ATI sunt libere în aceste momente. Potrivit declarațiilor sale, se estimează că în 1-2 săptămâni vom ajunge la sub 1000 de cazuri pe zi.
Ministrul Sănătății a mai subliniat faptul că putem vorbi despre o descreștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Până acum, virusul nemilos din China a făcut victime pe întreg globul pământesc.
Care sunt măsurile la care se renunță
Măsurile de relaxare sunt următoarele:
- Accesul fără certificat COVID-19 în hoteluri, instituții publice, restaurante etc.
- Creșterea capacității de la 30% la 50% pentru evenimente culturale
- Nu vor mai exista restricții de interval orar
- Se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane
- Masca nu se mai utilizează în mediul exterior, dar rămâne obligatorie în spațiile închise
Așadar, în ceea ce privește sălile de antrenament, cinematografele, teatrele, restaurantele, capacitatea crește de la 30% la 50%.
Citește și: Infecția cu Omicron, subvarianta BA.2 - care sunt simptomele și cât de gravă este boala