Melanzane alla Parmigiana după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
					
				
            	
            	            		De Oana Vacarusi.
            					Publicat pe 26.05.2025 la 10:30
				Actualizat pe 26.05.2025 la 12:28            	
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de cartofi cu verdețuri, un fel principal, Melanzane alla Parmigiana, şi un desert, Crêpes Suzette.
- Rețeta de Melanzane alla Parmigiana de la Chef Horia Manea
 - Secretul gustului autentic
 
Salată de cartofi cu verdețuri
Ingrediente:
    Cartofi
      Maioneză
      Iaurt grecesc
      Smântână
      Muștar
      Lapte
      Ceapă verde
      Busuioc 
      Sare
      Piper
      Ulei de măsline
Mod de preparare:
Cartofii se taie în cubulețe și se lasă la fiert. Între timp, se prepară sosul amestecând smântână, muștar, lapte, sare, ceapă verde și busuioc. La final, se adaugă și cartofii.
Melanzane alla Parmigiana
Ingrediente:
Vinete
      Sos de roșii
      Usturoi
      Mozzarella
      Parmezan
      Ulei de măsline
      Busuioc
      Sare
      Piper
      
Mod de preparare:
Feliile de vinete se prăjesc în ulei încins. Apoi, în uleiul rămas, se pregătește sosul. Se pune la călit usturoiul, se adaugă sosul de roșii și se condimentează cu sare și piper. Sosul se mută într-o tavă pentru cuptor, se adaugă un strat de vinete, un strat de sos, parmezan, mozzarella și busuioc. Se repetă pașii. Tava se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Crêpes Suzette
Ingrediente:
Făină
      Ouă
      Lapte
      Ulei
      Unt
      Zahăr
      Sucul și coaja de la o portocală
      Coniac
      
Mod de preparare:
Se prepară compoziția pentru clătite, amestecând ouă, ulei, lapte, făină. Se prăjesc la foc mic. Apoi, se caramelizează zahărul, se adaugă untul, zeamă de portocală. În dulceața rezultată se adaugă clătitele. La final, se adaugă coniac și se flambează clătitele.
Citește și: Rețetă de biftec cu ou și cartofi prăjiți. Secretele lui chef Horia Manea pentru un prânz delicios
			
		


