Paste cu bacon și broccoli. Rețeta lui Chef Horia Manea de la Meniu de vedetă

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 16.10.2025 la 11:42
Actualizat pe 16.10.2025 la 11:42
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, tortilla omletă, un fel principal, paste cu bacon şi broccoli, şi un desert, gogoşi fără frământare cu ciocolată.
- Paste cu bacon și broccoli după rețeta lui Chef Horia Manea
- Ingredientul pe care să îl adaugi pentru un preparat delicios
Tortilla omletă
- 2 foi tortilla
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 120 g bacon
- 100 g brânză rasă
- Sare
- Piper
Se amestecă laptele, împreună cu ouăle, un praf de sare şi piper. Foile de tortilla se taie în formele de brioşe, peste care se toarnă amestecul pentru omletă, bucăţile de bacon şi caşcavalul. Tăvile se introduc la cuptor, la 170 de grade, pentru 10 minute.
Paste cu bacon şi broccoli
- 300 g paste
- 10 g unt
- 5 g oregano
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă galbenă
- 150 g bacon
- 150 g broccoli
- 80 g smântână acră
- 100 g smântână de gătit
- 50 g parmezan
- Sare
- Piper
Se pune la călit, în ulei de măsline şi unt, baconul. Apoi, în sucul rezultat, se călesc ceapa, usturoiul, broccoliul, smântâna acră şi cea de gătit. Se condimentează cu sare, piper şi oregano. Apoi, se continuă cu pastele fierte anterior. Se mai lasă la fiert încă 2-3 minute, se adaugă parmezanul şi baconul.
Gogoşi fără frământare cu ciocolată
- 380 g făină
- 100 ml lapte
- 120 ml soia
- 45 g zahăr
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- Sare
- Piper
- 7 g drojdie uscată
- Cremă de ciocolată
Se amestecă laptele împreună cu zahărul, drojdia uscată, un ou, uleiul şi apa. Se încorporează şi făina şi se lasă la dospit. Aluatul se împarte în 6 părţi egale. Se lasă încă 20 de minute la dospit. Se găuresc în interior cu ajutorul unei ustensile speciale şi se prăjesc în ulei de floarea-soarelui. Se servesc cu glazură de ciocolată.