Plantele recomandate de NASA care purifică aerul. De ce e bine să le ai în casă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 22.11.2022 la 12:39
Actualizat pe 22.11.2022 la 12:39
Potrivit specialiștilor, majoritatea plantelor de apartament elimină până la 87% din toxinele din aer, însă NASA a făcut un top al celor care purifică aerul. De ce e bine să le ai în casă și care sunt cele mai ”purificatoare” cinci astfel de plante. Nu numai că vor da o pată de culoare casei tale, dar își vor și curăța toxinele din aer.
- Plantele recomandate de specialiștii NASA
- Ajută ca aerul din locuință să fie purificat
Pentru o purificare eficientă a aerului, specialiștii recomandă să așezați câte o plantă de 25-30 cm la fiecare 9 metri pătrați din casă, evident, luând în calcul locul în care le veți așeza, dar și cantitatea de soare de care au nevoie, pentru a vă asigura că acestea vor prospera în zona respectivă. Toate tipurile de plante de apartament prosperă cel mai bine cu surse naturale de apă, așa că, de câte ori aveți ocazia, strângeți apă de ploaie pentru plantele dumneavoastră.
Plantele recomandate de specialiștii NASA pentru purificarea aerului
Pe primul loc, între plantele recomandate de NASA, se situează Palmierul Areca – Chrysalidocarpus lutescens, o plantă care are capacitatea să oxigeneze locul în care este amplasată, eliminând substanțe chimice periculoase, cum ar fi formaldehida, xilen și toluenul. Este o plantă decorativă cu frunzele ample, ușor creponate, în formă de pieptene, are aspect de tufă, nu suportă lumina, nu înflorește în condiții de interior, așadar este foarte potrivită pentru living.
Palmierul doamnei – Rhapis excelsa, este o plantă de mici dimensiuni, care poate fi pusă în orice tip de încăpere. Reduce nivelul de amoniac care poate fi găsit într-o serie de produse de curățenie și poate fi așezată fie pe holul de intrare, în camera de zi sau chiar în baie.
Și Sansevieria (limba soacrei) Super Flame - Sansevieria trifasciata Super Flame, contar denumirii, care nu ne duce cu gândul neapărat la ceva bun, este unica pentru productia de oxigen pe timp de noapte, si capacitatea de a purifica aerul prin eliminarea benzenului, formaldehidei, tricloretilenei, xilenului si toluenului.
Potrivit specialiștilor NASA, Palmierul de bambus – Chamaedorea seifrizii, înlătură formaldahida și acționează, de asemenea, ca un umidificator natural. Se dezvoltă cel mai bine atunci când este ținut umed, nu în lumina directă a soarelui.
Dacă vă doriți un plus de culoare în locuință trebuie să știți că Gerbera, probabil cea mai frumoasa mențiune de pe lista NASA, produce niveluri ridicate de oxigen noaptea, în timp ce îndepartează substanțele chimice nocive, cum ar fi benzenul și tricloretilena. Are multiple beneificii pentru cei care suferă de apnee în somn și tulburări de respirație. Pentru un somn mai bun, ea poate fi păstrată pe noptieră.